Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Maersk Line sekiz panamax konteyner gemisini hurdaya veriyor
Maersk Line, panamax konteyner gemilerinden sekiz tanesini Hindistan ve Çin'deki gemi söküm şirketlerine sattı. Gemiler için anlaşma aralık ayının başında yapıldı. Gemileri Hinditan'da iki Çin'de bir olmak üzere toplam üç gemi söküm şirketi sökecek.



Hindistan'daki Shree Ram ve Y.S. adlı şirketler ikişer gemi, Çin'deki Jiangyin Xiagang Changjiang ise dört gemiyi sökecek.

Anlaşmaya varılan bu üç şirkette A.P. Moller - Maersk Sorumlu Gemi Geri Dönüşüm Standartlarını tamamen kabul ettiler. Gemilerin, gemi dönüşüm alanlarına transferleri aralık 2016 ile mart 2017 arasında yapılacak.

Önümüzdeki yıllarda, Maersk Line, daha çok geminin ekonomik ömrünün sonuna gelmesi nedeniyle önceki yıllara göre daha fazla sayıda gemiyi geri dönüşüme göndermesi bekleniyor. Şirketin sahip olduğu ve kiraladığı 600'den fazla gemisi bulunuyor.

Geri dönüşüm denetimi, A.P. Moller - Maersk RSRS'ye göre sorumlu gemi geri dönüşüm operasyonlarını sağlamak için Maersk QHSE müfettişleri ve dış danışmanlar tarafından yürütülecektir.

Maersk Line CEO'su Soren Toft konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu gemiler, filomuzun kabaca %1'ini temsil ediyor, bu nedenle Maersk Hattı için arz ve talep arasında daha iyi bir denge kurmaya katkıda bulunacak küçük ancak anlamlı bir kapasite azalması var. Bu ihale ile, gemi geri dönüşümcülerinin sadece fiyatla değil standartlarla da rekabet ettiğini ilk defa gördük. Bu, daha yüksek standartlara doğru bir ilerleme işaret ediyor ve bu gelişmeyi teşvik etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Kasım ayında Maersk Line ve Maersk Transport & Logistics Sustainability, sekiz Panamax gemisini geri dönüştürme ihalesi için Çin ve Hindistan'da beş gemi geri dönüşüm tesisini seçti. Tüm gemi geri dönüşümcüleri, ihaleye girmek için bir ön şart olarak A.P Moller - Maersk Sorumlu Gemi Geri Dönüşüm Standardını (RSRS) kabul ettiler.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 17.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENER Denizcilik
 SVR Maritime Corp
 GM Denizcilik Kur..
 POLATHANE Denizci..
 SAN-MAR Denizcili..
 NİSA Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 HOLIDAY Yachts
 AMATUSA Denizcili..
 ELBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim