Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yeni yıla hayat kurtarmak için denizde girdiler
Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG 80 Gemisi'nin personeli, daha iyi bir hayat için ölümü göze alarak umut yolculuğuna çıkan göçmenlere "can simidi" olabilmek amacıyla faaliyetlerini yeni yılda da sürdürdü.

Ege Denizi'nde arama kurtarma operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG 80 Gemisi'nin personeli, daha iyi bir hayat için ölümü göze alarak umut yolculuğuna çıkan göçmenlere "can simidi" olabilmek amacıyla yeni yıla denizde girdi.

Yasa dışı düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla mücadele eden sahil güvenlik personeli, AB ülkelerine geçmeye çalışırken lastik botları batan ya da alabora olan ve Ege Denizi'nin karanlık sularında yaşam mücadelesi veren göçmenleri kurtarmaya çalışıyor.

Yeni yıla ailelerinden ayrı, görevlerinin başında giren sahil güvenlik personeli, 2017'ye Ege Denizi'nin soğuk ve karanlık sularında çalışarak "Merhaba" dedi.



Termal kamera kullanılıyor

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 24 saat esasına göre denetim yapan TCSG 80 Gemisi, özellikle gece yoğunlaşan düzensiz göç olaylarına teknolojik imkanları sayesinde kolaylıkla müdahale edebiliyor.

Gemideki termal kamerası sayesinde karanlık sulardaki göçmenleri tespit eden gemi personeli, güçlü projektörlerle denizi aydınlatarak olaylara müdahalede bulunuyor.

Gemideki 22 personeliyle düzensiz göç olaylarının yanı sıra yasa dışı su ürünleri avcılığı, kaçakçılık ve deniz kirliliğiyle mücadele gibi faaliyetler yürüten ekipler, yeni yılın ilk saatlerinde de çalışmalarını devam ettirdi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında düzensiz göçün önlenmesi, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve ölümlerin sona ermesi amacıyla 18 Mart'ta Brüksel'de imzalanan anlaşmanın 20 Mart'ta hayata geçmesiyle yasa dışı göç olayları büyük ölçüde azalsa da sahil güvenlik personelinin denizlerdeki denetimleri aralıksız sürüyor.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 02.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LALE Denizcilik
 YALİ Denizcilik
 ATLAS Gözetim ve ..
 LİKİTGAZ gemicili..
 BATUM Denizcilik ..
 YOROZ Agency
 DOGANATA Denizcil..
 SKY MARIN Yacht A..
 GRANMAR Denizcili..
 SOYLU Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim