Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Sahilde kaçak gemi sökümüne suçüstü
Kesinlikle yasak olduğu halde Güzelbahçe’de gemi sökümü yaparak sahili kirleten firma suçüstü yakalandı. İhbarı üzerine İl Müdürlüğü rezalete el koydu.

Uzun yıllar iç körfezde yolcu taşıma hizmeti verdikten sonra ekonomik ömrünü doldurunca dalış turizmi için batırılması kararlaştırılan "Kordon" isimli vapuru Aliağa yerine Güzelbahçe sahilinde sökmeye kalkışan şirket, Egeli Sabah'tan kaçamadı. Çevre felaketine yol açabilecek faaliyeti kare kare belgeleyen Egeli Sabah'ın ihbarı üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olaya el koydu.

Çeşme Belediyesi, ekonomik ömrünü dolduran "Kordon" isimli vapuru dalış turizminde kullanmak için Eşek Adası açıklarında batırmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden devraldı. Batırma işlemi öncesi geminin doğaya zarar verecek atıklarından temizlenmesi için Aliağa merkezli söküm firmasıyla anlaşıldı. Firma, bu işlemin yapılacağı tek yer olan Aliağa'ya götürmek yerine gemiyi Güzelbahçe'deki yeni limana çekti. Güzelbahçe'de çevre felaketine sebep olacak söküm işleminin yapıldığı ihbarını alan Egeli Sabah, olay yerine gelerek kare kare rezaleti görüntüledi. Durumdan haberdar edilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ın talimatıyla uzman ekip olay yerinde incelemede bulundu. Çevreyi kirlettiği belirlenen firma hakkında idari işlem başlattı.



İZİN VERİLEMEZ

İl Müdürü Selahattin Varan, "Kanun ne diyorsa gerekeni yaparız. Çevrenin kirletilmesine izin veremeyiz. Gemilerin sökümü için adres bellidir. Onun dışında hiçbir yerde gemi sökülemez. Vatandaşlarımızdan bu gibi durumlarda ihbarda bulunmasını istiyoruz" dedi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise olanlardan üzüntü duyduğunu belirterek, "Gemiyi zehirli atıklardan temizleyip batırma işlemi için hazır hale getireceklerdi. Ancak gördüğümüz manzara bizim için kabul edilemez. Firma çalışanlarının tavır ve davranışları ile gemiyi izinsiz alanda sökmeleri kabul edilemez. Sorumlular cezasını çeksin" diye konuştu. Dokuz Eylül isimli gemi de Eylül 2015'te de Güzelbahçe'de izinsiz sökülmüştü.

GAZETECİYE SALDIRI

Bu arada, çevre felaketine davetiye çıkaran işlemi görüntüleyen Egeli Sabah muhabiri Onur Tungut, firmanın sahibi olduğunu söyleyen kişinin hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. Zanlı olayla ilgili olarak Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 02.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FORSA Yatçılık
 ONURHAN Denizcili..
 ADRASAN Denizcili..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 MFS Line
 TUNCMETE Denizcil..
 PAK Kimya
 SANCAK Den. Nak. ..
 ECE Gemi İnşaa
 BERK Turizm Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim