Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Liseden gemi yaparak mezun olacaklar
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, MEB tarafından sağlanan ödenekle gemi yapım atölyesi kurulacak.



Okul Müdürü Hüseyin Aday, 5 yıllık okulun kısa sürede büyük aşamalar katettiğini, bu gelişmeler içinde en önemlisinin gemi üretim atölyesinin olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerekli ödeneğin ayrıldığını ve atölyenin gelecek eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Aday, "Okulumuz 2011'de hizmete açıldı ve 4 yıl gibi kısa sürede büyük gelişmelere imza attı. Bu gelişmelerin en önemlisi de 2015'te yatırım programlarımıza 8,5 milyon liralık ödeneğin ayrılması oldu. Bu 8,5 milyon lira ile okulumuza, gemi yapım atölyesi, 100 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu yapılacak" diye konuştu.

"Her türlü yat inşaatını gerçekleştirmiş olacağız"

Hüseyin Aday, ilk kazmanın bu ay vurulmasının planlandığını, bölgede gemi yapımı hız kazandığı için atölyenin büyük önem taşıdığını anlatan Aday, şöyle devam etti:
"Kuzey Ege, bölgemiz ve Ayvalık için önemli bir yatırım. Önemi şundan kaynaklanıyor, özellikle gemi yapım atölyemiz bölgemizde hızla çoğalan yat inşaatı sektörünün önemli bir eksiğini giderecek. İlçemizde üretim yapan çeşitli firmalar bulunuyor. Bu firmaların ara eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Tabii bu elemanlar pek sağlıklı ortamda yetişmiyor. Gemi yapım atölyesiyle iş güvenliğine uygun koşullarda, sağlıklı ortamda üretim sağlanacak. Gemi yapım atölyesi sayesinde 10’uncu sınıftan itibaren öğrenciler, yaşayarak, yaparak öğrenecekler ve bir yatı inşa ederek bu okuldan mezun olacaklar. Gerçek anlamda kalifiye eleman olmuş olacaklar. Sektör de bu atölyede üretim yapma imkanına sahip olacak. Her türlü yat inşaatını gerçekleştirmiş olacağız. Bu hem sektöre hem de devlete katkı sağlayacak."

"Türkiye'de ilk ve tek"

Türkiye de en önemli sorunlardan birinin kalifiye eleman olduğunu söyleyen Aday, okuldan mezun olan öğrencilerin aynı zamanda uluslararası alanda iş yapabilme belgesine sahip olduğunu anlattı.

Okullarında 315 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu öğrencilerin alanlarıyla ilgili her türlü beceriyi kazanarak mezun olmalarını hedeflediklerini belirten Aday, "Türkiye'de 49 denizcilik lisesi bulunuyor. Biz atölye sayesinde Türkiye'de ilk ve tek üretime dayalı bir okul modelini ortaya koyacağız. Buradan mezun olan öğrenciler uluslararası alanda iş bulma imkanına da sahip olacak. Çünkü son teknoloji ürünlerine dayalı üretimler gerçekleştirilecek" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 09.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 PİRANA Dalış Ltd...
 KAPTAN Denizcilik
 YÜTEK Denizcilik
 AKMAR Denizcilik
 MARTRANS
 MILLENIUM Yachtin..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 RANMARİNE Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim