Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiciler filmcilere karşı
Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Tansel Timur, Camialtı Tersanesi'nin film platosuna dönüştürülmek üzere sinemacılara verilerek kapatılmasını istemediklerini belirtti.

Kasımpaşa'daki Camialtı Tersanesi'nin önünde basın açıklaması yapan Timur, gazetelerde ''Camialtı Tersanesi'nin sinema platosuna dönüştürüleceği'' yönünde haberler yer aldığını hatırlattı.

Tersanenin, platoya çevrilmesini istemediklerini, bunun için kampanya düzenleyerek toplayacakları imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacaklarını ifade eden Timur, ''Camialtı Tersanesi'nin sinemacılara verilerek kapatılmasını istemiyoruz. Burası 600 yıllık geçmişi olan bir sanayi tesisidir. Dünyanın yaşayan en eski ikinci tersanesinin, gemi yapım işlevini sürdüren bir endüstriyel arkeolojik sit'in sinema platosuna dönüştürülmesi düşüncesini kabullenmiyoruz'' dedi.

Timur, tersanede eski günlerdeki gibi olmasa da halen gemi yapım faaliyetinin devam ettiğine dikkati çekerek, birçok tersanenin yapamadığı büyüklükte olan 18 bin tonluk gemilerin yıllar önce Camialtı Tersanesi'nde inşa edildiğini söyledi.

İstanbul'un tarihi bir kent olmanın yanı sıra bir deniz kenti de olduğunu, Haliç içinde yer alan tersanede, gemilerin bakım ve onarımlarının yapıldığını belirten Tansel Timur, şunları kaydetti:

''Film Platosu'na dönüştürülmek istenen Camialtı Tersanesi'nin ikame maliyeti 300 ile 325 milyon TL dolayındadır. Tersanenin ve mevcut istihdam potansiyelinin yok edilmesinin ülkeye maliyetinin 1,5 milyar TL dolayında olacağı da ayrıca hesaba katılmalıdır.''

Gemi Mühendisleri Odası üyelerinin ve tersane çalışanları, açıklama sırasında ''Tarihi Kültürel Mirasa Sahip Çık'', ''Film değil İş'', Rant Arazisi değil İş Sahası'' yazılı dövizler taşıdı.

Kaynak: Milligazete
Eklenme tarihi: 28.02.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLNAK Denizcilik
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 ALFEKS ALESTA Den..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 USTAOĞLU Denizcil..
 DEKAMAR
 AYTRANS Denizcilk..
 AKTUG Denizcilik
 TCS Denizcilik
 TİM Gemi Mühendis..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim