Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi seyahatinde ''Helal Cruise'' dönemi
Aile değerleri ve inanç hassasiyetlerine uygun şekilde gemi seyahati yapmak isteyenler için tasarlanmış bir turizm konsepti olan "helal cruise", Ren, Tuna ve Nil nehirlerinde temmuz ayında ilk turlarına başlayacak.

Dünya genelinde artan ve gelişen helal konsepte sahip konaklama tesislerine alternatif olarak, seyahat ve konforlu konaklamayı bir arada sunan "helal cruise", seyahat süresince Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerini yolcularına sunacak.

Yemeklerde helal sertifikalı ürünlerin kullanılması, alkollü içecek bulunmaması, gemilerde ibadet için özel alanların yer alması, eğlence ve aktivitelerin yolcuların yaşam tarzına uygun olması, bu seyahatleri diğerlerinden farklı kılan özelliklerin başında geliyor.

Tuna, Ren ve Nil nehirlerindeki gemi turları, uzman rehber ve tarihçiler eşliğinde gerçekleştirilecek.

Helal Cruise Genel Müdürü Ünal Uluçay, dünya turizminde ilk kez bu yıl temmuz ayında seyahat tutkunlarının beğenisine sunulacak "helal cruise" hizmetini, 21. EMIT Fuarı'nda AA muhabirine anlattı.

Uluçay, Ren, Tuna ve Nil nehirlerinde hizmet verecek 80 kabinli 160 kişilik nehir gemilerinde, tamamen helal sertifikalı ürünlerin yer alacağını belirtti.

Tuna Nehri üzerinde, Viyana-Belgrad arasında dört ülkenin gezileceğini anlatan Uluçay, ilk seferin 6 Temmuz'da başlayacağını aktardı.

"Helal cruise"u ilk kez bu fuarda tanıttıklarını ifade eden Uluçay, "Umduğumuzdan daha büyük bir talep gördük. Çok ciddi bir boşluk var demek ki bu alanda. Bu boşluğu değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Gemi turlarımızın Türkiye pazarındaki satış oranı yüzde 25-30 arasında. Geri kalan kısmı, Avrupa, Amerika, Avustralya, Uzak Doğu ve Afrika'da yaşayan Müslümanlar." dedi.

Yolculara, genellikle Türk ve Osmanlı mutfağından yemekler sunacaklarını ifade eden Uluçay, "Helal cruise turları için kiraladığımız gemideki tüm mutfak malzemelerini yeniledik. İslami kurallara aykırı hiçbir şey yenmemiş, içilmemiş servis takımları kullanılacak." diye konuştu.

Uluçay, "Avrupa'da yaşanan İslamofobi'yi bir nebze de olsa "helal cruise" turuyla kırmayı hedefliyoruz. Özellikle Müslüman kesim, tesettür otellerine bağlı kalmayacak. Büyük gemilerde de bu işi yapmak istiyoruz." dedi.

Gemilerde, normal cruise gemilerindeki gibi havuzun yer almadığını, Nil nehrinde hizmet verecek gemide bulunan havuzun ise süs havuzu olarak kullanılacağını aktardı.

Alkolsüz ve helal kesim gıda ürünleri servis edilecek

Helal Cruise Operasyon Müdürü Mehmet Buyan da nehir turu fiyatlarının, 999 avro ile 2 bin avro arasında değiştiğini ifade etti.

Tam pansiyon konaklama esasına göre hizmet verileceğini belirten Buyan, gemideki açık içecekler ve şehir turlarının bazılarının fiyatlara dahil olacağını anlattı.

Alkolsüz, helal kesim gıda ürünlerinin gemilerde servis edileceğini aktaran Buyan, gemide ayrıca mescidin yer aldığını, arzu eden yolcuların da kendi kabinlerinde yer alan namazlık, pusula gibi hediye takımlarıyla ibadetlerini gerçekleştirebileceğini söyledi.

Gemi cuma günleri seyir halindeyse, gemideki mescidin tüm yolcuları ağırlayabilecek alana sahip olduğunu belirten Buyan, "Bize eşlik edecek veya bulunduğumuz bölgedeki bir hocamız vasıtasıyla cuma namazı kılınacak. Eğer bir şehirdeysek, yolcularımıza oradaki bir camide cuma namazını kıldıracağız. Dileyen misafirlerimiz şehir turlarına katılabilecek, isteyen yolcular da kendi imkanlarıyla şehirleri keşfetme imkanı bulacak." dedi.

"Helal cruise"un, inanç hassasiyeti bulunan misafirler için çok önemli bir alternatif olacağını anlatan Buyan, "Türkiye'den götüreceğimiz ebru ve el işi gibi etkinlik sanatçıları gün içerisinde konuklarımıza ücretsiz kurs verecek. Ya da gittiğimiz ülkelerde eğitim etkinliklerin de bulunacağız. Eğlenceler ve akademik sohbetler olacak." diye konuştu.

Buyan, ramazan ayında sefer yapmayacaklarını ve seferlerin bayramdan sonra başlayacağını ifade etti.

Gemi turlarının 2-4-6 gece arasında değiştiğini anlatan Buyan, Tuna Nehri'nde Danube, Ren Nehri'nde MS Amadeus Silver 2, Nil Nehri'nde Deluxe Steigenberger Legacy gemilerinin cruise hizmeti vereceğini anlattı.

Birçok ülkeden ilgi olduğunu dile getiren Buyan, "Yurt dışında yaşayan Müslümanların, böyle bir arayış içinde olduklarını görüyorduk. Bu ciddi bir eksiklikti. Ülkemiz adına da onur verici." değerlendirmesini yaptı.

Buyan, turların daha çok kültürel ağırlıklı olacağını ve tecrübeli rehberler eşliğinde ziyaretlerin gerçekleştirileceğini söyledi.



Eklenme tarihi: 27.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TCS Denizcilik
 TUNCMETE Denizcil..
 ERŞEN Denizcilik
 ATLANTİS Deniz Na..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SEA JOGGERS
 ÜSTÜN Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 AE Medya Turizm İ..
 HAMALOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim