Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Umut Tacirleri Gemicileri dolandırıyor
Yüksek maaş ve garanti iş sloganıyla işsizleri dolandırdığı iddia edilen şirket hakkında savcılık ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından soruşturma açıldı.

Gazetelere "Yüksek maaş, garantili iş" ilanı veren AŞC Denizcilik, 1200 TL'lik kursa katılan herkese 60 gün içinde "gemi adamı" cüzdanı verileceğini duyurdu.

Şirket, kurs bitiminden 45 gün sonra işe başlama garantisi de veriyordu. Kursa katılan yüzlerce kişi, 45 günün bitiminde, AŞC Sahil Denizcilik'in Pendik'teki binasına gitti ama şirket yerinde yoktu. Mağdurlar Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mağdurlardan Bayram Saatçi, "Uluslararası şirketlerde işe başlayacağımız söylenmişti. Kurs parasını bulmak için çocuğumun altın kolyesi ile eşimin yüzüğü ve bileziğini sattım. Ama 45 gün sonra şirket yerinde yoktu" dedi. Mağdur Yüksel Erbuğa ise gemi cüzdanı almak için firmaya makbuz karşılığı 1200 TL ödediğini söyledi.

ŞEBEKE KARADENİZ'DE Mi?

AŞC Denizcilik Şirketi'nin sadece İstanbul'da değil Ordu'da Okyanus Denizcilik Şirketi'ni satın aldıkları ve aynı vaatlerle Karadeniz'de de binlerce genci mağdur ettiği iddia edildi.

Okyanus Denizcilik Müdürü Özlem Gör, "Abdulkadir Can hakkındaki iddiaları yeni öğrendim. Buraya da mağdurlar geliyor; paralarının gasp edildiğini söylüyorlar. Yapabileceğim bir şey yok. İstifamı verdim" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Özkan Poyraz ise, "AŞC Denizcilik tarafından yüzlerce insan mağdur edilmiş. Şikayet dilekçeleri Müsteşarlığa ulaştı. Teftiş Kurulu'nu görevlendirdik. Ayrıca AŞC Denizcilik hakkında cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunduk. Denizcilik Müsteşarlığı'nın web sayfasından denizcilik eğitimi veren yetkili eğitim kuruluşları açıklanıyor. Gemi adamı sertifikası almak isteyenler, hangi kursların eğitim ve sertifika verme izninin olduğuna baksınlar" dedi.

21 Ağustos 2008'te, Abdulkadir Can ve Şenol Can tarafından kurulan şiketin mağdur ettiği öne sürülenlerin sayısının 2 bin kadar olduğu iddia ediliyor.

Eklenme tarihi: 04.03.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYTUR Turizm
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 INKA Crew Managem..
 AB Denizcilik
 OKANTRANS Gemi Ac..
 DENTAŞ Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 GEMEK Denizcilik ..
 ABALCO
 DENİZ Destek
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim