Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk denizcilik sektörü, rotasını Exposhipping'e çevirdi
21-24 Mart 2017 tarihleri arasında Pendik Green Park Convention Center'da düzenlenecek 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'nda buluşacak.

43 ülkeden 150'nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000'ni aşkın denizcilikprofesyonelinin katılım sağlayacağı Denizcilik Fuar ve Konferansı, denizcilik sektöründe çok sayıda uluslararası fuar ve konferansın altında imzası bulunan SEATRADE öncülüğünde düzenlenen 'Global Maritime Summit' Zirvesi'ne evsahipliği yapacak.

UBM'in İngiltere Borsası'na kote global bir şirket olduğunu belirten ve Marintec China başta olmak üzere 5 kıtada 12 farklı denizcilik fuarını üstlendiğine dikkat çeken UBM EMEA Türkiye Proje Danışmanı Esin Göksel Aslıhan,"UBM olarak Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz ve bu yıl 14'ncü kez Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'nı düzenliyoruz. 2016 yılında dünya deniz ticaretinin yüzde 84'ünün, Türkiye'nin dış ticaretinin ise yaklaşık yüzde 87'si denizyoluyla taşındı. Denizcilik sektörü, dünya genelinde zor bir dönemden geçse de deniz taşımacılığı global ticarette önemini ve ağırlığını her zaman koruyacaktır. Türk denizcilik sektörü, son dönemde hükümetin yaptığı çok sayıda yasal düzenleme ile rahat bir nefes aldı. Türkiye, gemi inşa sektöründe küresel bir marka ve çok özel, spesifik gemiler üretmede de uzmanlaşmış durumda. Ayrıca gemicilik sektöründe dünyanın tamir ve bakım üssü olma potansiyeline sahip. Bugün sektörün en önemli ihtiyacı acilen uluslararası pazarlara ulaşmak" dedi.

Esin Göksel Aslıhan şöyle devam etti: "Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşulları aşarak, IMEAK Deniz Ticaret Odası adına Mart ayında İstanbul'da düzenleyeceğimiz 14.Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'nda Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından 43 ülkeden 150'nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000'ni aşkın denizcilik profesyonelini ağırlayacağız. Exposhipping, sürekli genişleyen katılımcı ve ziyaretçi profiliyle, yeni iş ortaklıklarına zemin oluşturmaya ve denizciliksektöründeki son gelişmeleri takip etme imkanı sunmaya devam edecek" dedi.

Exposhipping İstanbul, Uluslararası 'Global Maritime Summit' Zirvesi'ne Evsahipliği Yapacak…

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, denizcilik sektörüne dair en son gelişmelerin ve teknolojinin konuşulduğu ortak buluşma platformu olacak. Sea Asia, Seatrade Maritime Middle East, Seatrade Offshore Marine & Workboats Middle East gibi dünyadaki öncü denizcilik etkinliklerinde konferans programları ve denizcilik ödül törenleri düzenleyen SEATRADE öncülüğünde düzenlenen 'Global Maritime Summit' Zirvesi, denizcilik endüstrisini uluslararası ve bölgesel bazda etkileyen kilit konulara odaklanacak. SEATRADE'in uluslararası etkinlik ve konferans deneyimine sahip ekibi tarafından organize edilen 'Global Maritime Summit', 22-23 Mart tarihlerinde PendikGreen Park Convention Center'da gerçekleştirilecek. Uluslararası alanda çok sayıda katılım beklenen Zirve'de, Dünya ekonomisi bağlamında; 'Denizcilik sektörünün durumu', 'Pazar görünümleri', 'Küresel trendler', 'Türkiye bakış açısı', 'Gemi inşaatı, onarımı ve bakımı', 'Gemi İnşa Sektörü', 'Liman ve İşletmeciliği', 'Niş pazarlar', 'Limanlar ve alt yapı', 'Geleceğin gemileri', 'Akıllı gemiler', 'finans ve denizcilik sektörü' gibi konular ele alınacak.

Zirve kapsamında yapılacak Armatör Panelleri'nde ise 'Endüstri içinde birlik', 'İş nereden gelecek?', 'Armatörler, mevcut Hanjin sonrası dönemde sürekli ticari baskılarla nasıl başa çıkıyor' başlıkları masaya yatırılacak ve 'Yeni fırsatlar nerede bulunabilir?', 'Yatırım yapmak için doğru zaman mı?', 'Çevre dostu gemiler: verimlilik, ekonomi ve armatöre verilen teşvikler' ve 'Korsanlık ve diğer tehditler' başlıkları tartışmaya açılacak. Etkinliklerde Türkiye'den uzman konuşmacılarla birlikte denizcilik sektöründe uluslararası arenada etkili önemli konuşmacılar yer alacak.

Exposhipping'e, 30'dan Fazla Ülkeden Alım Heyeti Katılımı Bekleniyor…

Dünya denizcilerini 21-24 Mart'ta İstanbul'da Pendik Green Park Convention Center'da buluşturacak 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'na, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın destekleri ile 30'dan fazla ülkeden Alım Heyeti'nin katılımı hedefleniyor. Bu ülkeler arasında Azerbaycan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Yunanistan, Hollanda, İtalya, Norveç, Almanya, İngiltere, Romanya, İspanya, Katar, Finlandiya, Kazakistan, Yemen, Bulgaristan, Tunus, Mısır, Fas, Cezayir, Türkmenistan, Ukrayna Lübnan, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Kore, Japonya, Irak, Suudi Arabistan, Danimarka, Brezilya, Panama, Suriye yer alıyor. Ayrıca, Yunanistan ve Afrika'daki çeşitli uluslararası kurumların destekleri ile gelecek delegasyonlar da Exposhipping'in sektöre sunacağı fırsatlar arasında yer alacak.

DTO başta olmak üzere, denizcilik sektörü örgütleri Exposhipping İstanbul'u Destekliyor…
İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Türkiye'de desteklediği tek Denizcilik Fuar ve Konferansı olma ayrıcalığına sahip Exposhipping İstanbul, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile T.C. Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçinden sektörün en önemli meslek örgütleri Türk Deniz Eğitim Vakfı(TÜDEV), Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Gemi Sanayicileri Derneği(GESAD), Yalova Altınova Tersane Girişimcileri, Gemi Brokerları Derneği, Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası(GEMİMO), Gemi Mühendisleri Odası(GMO), Türk Armatörler Birliği, Gemi Tedarikçileri Derneği(TURSSA) ve Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği tarafından destekleniyor. Innovation Norway, Yunan Deniz Ticaret Odası, SEATRADE, Marintec China, Blue Maritime Cluster ve Afrika Armatörler Birliği de Exposhipping İstanbul'un uluslararası destekçileri arasında yer alıyor.





Eklenme tarihi: 21.02.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 NİYANA Denizcilik
 DİNÇ denizcilik
 KAMAN Denizcilik ..
 ERS Denizcilik
 LCM ROTA
 KDE Marine
 GEMPORT A.Ş.
 SUNSAİL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim