Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
2017 yılında rekor sayıda konteyner gemisi hurdaya çıkarılacak
2016 yılında rekor seviyede konteyner gemisi hurdaya çıkarıldı. 2016 yılında konteyner gemilerinin hurdaya çıkarılmasındaki artışın 2017 yılında da devam etmesi bekleniyor.

2016 yılında toplam 44.4 milyon DWT'luk 933 gemi hurdaya çıkarıldı. 2015 yılına göre yüzde 48'lik bir artış yaşayan gemi geri dönüşüm sektöründeki bu yükselmenin nedeni olarak 2016 yılında yaşanan konteyner nakliye krizi gösteriliyor. Ayrıca Panama Kanalının genişletilmesi eski panamax tipi gemilerin hurdaya çıkarılmasını da arttırdı.

2016 yılında hurdaya çıkarılan 933 gemiden 194'ü konteyner gemisi. Toplamda 0.63 milyon TEU taşıma kapasitesine sahip olan bu konteyner gemilerinin neredeyse yarısı eski panamax konteyner gemileri.
Panama Kanalı'nın genişletilmesi ve charter pazarının durgunlaşması ilk olarak panamax tipi konteyner gemilerinin hurdaya çıkarılmasını hızlandırdı.

Eldeki veriler ışığında 2017 yılına bakarsak konteyner gemilerinin hurdaya çıkarılma orana artacak gibi görülüyor. Özellikle panamax tipi konteyner gemilerinin hurdaya çıkarılacağı tahmin ediliyor. 2015 yılında dünya filosundaki panamax tipi gemilerin oranı yüzde 50'ydi. 2016 yılında düşen bu oran 2017'de de düşmeye devam edecek.

Panama Kanalı'nda Asya-USEC rotasında 2016 Mart ayına kadar toplam 2.3 milyon TEU taşıma kapasiteli eski panamax tipi konteyner gemisi geçiş yaptı. 2017 yılında ise aynı tarihlerde bu rakam 1.4 milyon TEU'ya düştü. Kısacası Panama Kanalı'ndan 2016 yılında geçen 100 eski panamax tipi konteyner gemisinden 39'u hurdaya çıkarıldı.

Sonuç olarak 2017 yılında da hurdaya çıkarılan konteyner gemilerinde artış yanaşacak. Hurdaya çıkarılacak konteyner gemilerinin büyük çoğunluğunun ise eski panamax tipinde olacağını eldeki veriler gösteriyor. 2018 yılında da devam edeceği tahmin edilen hurdaya çıkarma artışının gemi inşa sanayinde ve çekil sanayinde bir canlanma yaşatacağı ise kesin.









Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 27.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 MARVEL Uluslarara..
 SAN-MAR Denizcili..
 AFRICA MARINE COM..
 ATASOY Uluslarara..
 MARİNTEK Danışman..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 BURTRANS Shipping
 BORA Denizcilik S..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim