Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
GEMİSANDER başkanı Türkiye’ye yapılan uygulamayı eleştirdi
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) başkanı Gün Alp Erdil, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili tutumu hakkında yorum yaptı.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Avrupa Birliği’nde yer alan geri dönüşüm bölgelerini işleten kuruluşlarla 10 Mart 2017 tarihinde bir araya gelmişti.

GEMİSANDER Avrupa Gemi Geri Dönüşümcüleri Grubuna dahil oldu. Fakat dernek üyelerinin faaliyet bölgesi olan Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından hurdaya çıkarılan gemilerin söküm yapma onayını alamadı.



GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Gün Alp Erdil konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, Akdeniz bölgesinin Aliağa gemi geri dönüşüm tesislerine ihtiyacı olduğunu, Avrupa Birliği ülkelerinin yıllık 2,5 milyon ton geri dönüşüm kapasitesine karşılık, Avrupa Birliği ülkelerindeki toplam gemi söküm kapasitesinin 1.1 milyon ton ile ihtiyacın çok gerisinde kaldığını belirtti.

Gün Alp Erdil Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hurdaya çıkardığı gemileri söküm yapılmak üzere Avrupa Birliği dışına çıkartmak istemediklerini dile getirdi.

Avrupa Birliği tarafından her yıl yayımlanan, hurdaya çıkacak olan gemilerin sökümlerinin yapılacağı söküm bölgelerinin listesinde, 2016 yılında toplam söküm kapasiteleri 1.1 milyon ton olan 18 adet tesisin yer aldığını, listede yer alan 18 tesisin tamamının Avrupa Birliği ülkelerinde yer aldığını, bu tesislerin halen kapasite altı çalıştıklarını bunun sebebinin ise Asya’nın güneyinde bulunan gemi söküm tesislerinin rekabet edilmesi güç, yüksek gemi alım fiyatları olduğunu belirtti.

Erdil Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bayrağı taşıyan gemilerin arasında yıllık 2,5 milyon ton kapasiteye ulaşmış hurda gemi sökümü yapıldığı bilgisini vererek, üye ülkelerin hurdaya çıkan gemilerinin söküm işleminin Avrupa Birliği dışında yapılmasının engellenmeye çalışıldığını, Avrupa Birliğinin, Türkiye’yi bilinçli olarak pastadan pay alamaması için bu uygulamanın dışında tuttuğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Aliağa, AB’den söküm vizesini alamadı








Kaynak: Ekonomi7
Eklenme tarihi: 03.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTAŞ Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 MNT Denizcilik Ta..
 TRAMOLA Deniz Taş..
 HDR Denizcilik
 İDÇ Denizcilik
 GİSAN Gemi
 ATASOY Denizcilik..
 MIRAY Internation..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim