Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tatvan'da kurulan ilk sivil tersanenin açılışı yapıldı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan ilk sivil tersanenin açılışı yapıldı.

Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, ülke genelinde deniz sevkiyatına büyük önem verildiğini söyledi. Deniz sektörünün uluslararası düzeyde rekabeti zor olan ve dünya ticaretinin büyük bir bölümünü kapsayan bir sektör olduğunu vurgulayan Demiröz, "Deniz taşımacılığı ve deniz taşıtlarının akaryakıtlarında ÖTV'yi almıyoruz. İkinci sicile kayıtlı bütün gemilerin alımından, satımından, karından ve hiçbir şeyinden vergi almıyoruz, sadece bir yıllık harçları var. Çünkü denizcilik sektörü uluslararası düzeyde ve dünya ticaretinin büyük bölümünü taşıyan çok önemli bir sektördür. Bununla mücadele etmek için devletin deniz sektörüne çok büyük imkanları ve destekleri var. Bölgemizde ilk kez bu sektörde üretime başlayan İbrahim Beyi tebrik ediyorum. Ayrıca Tatvan'da, Türkiye'nin en büyük iki feribotunun yapımı devam ediyor. Bu feribotların her biri 50 vagon kapasitesine sahiptir. İnanın bunlardan her birinin maliyeti bir havaalanı yapımı maliyetiyle aynı değerdedir. Bunlar bizim için büyük bir nimettir. Bunun yanında devlet demir yollarının Rahva bölgesinde bir lojistik depo projesi var. Onu da tamamladığımız zaman burası tamamen bir ticaret alana haline gelebilir" dedi.



Resmi olarak burada ilk defa tersane kurulduğunu kaydeden Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, "Van Gölü üzerinde toplam 185 adet tekne bulunuyor ve bunların tamamının tamir edilebileceği, bakımının yapılabileceği veya yeni teknelerin imalatının yapılması için resmi olarak hiçbir sivil tersane yoktu. Buranın kurulması çok önemli. Kısa sürede çok gelişeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Tersane sahibi İbrahim Kuzucu da, yeni kurdukları tersanede gemi, tekne, yat imalatı ve bakım onarımını yapacaklarını, şu an itibarıyla 20 kişiye istihdam alanı sağladıklarını söyledi.



Açılış törenine Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflar katıldı.





Kaynak: Denizgazete
Eklenme tarihi: 07.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 MSAM Denizcilik
 AKGÜNLER Denizcil..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 USTAOĞLU Denizcil..
 URSA Denizcilik v..
 ATLAS Gemi İşletm..
 CAN Dış Tic. ve L..
 GENÇ Denizcilik
 FENER Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim