Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Barbaros Karadeniz’de, Oruç Reis Akdeniz’de petrol arayacak
Türkiye’nin yeni sismik petrol arama gemisi Oruç Reis, Akdeniz’de petrol aramaya başlayacak. Diğer gemi Barbaros Hayrettin ise aynı süreci Karadeniz’de gerçekleştiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, sondaj çalışmalarında daha agresif bir süreç yaşanacağını belirtti.

MTA Oruç Reis gemisinin son denetimlerini yapmak üzere tersaneye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada, söz konusu gemi projesini uzun zamandır takip ettiklerini ve Türkiye'de enerji ve madencilik noktasında önemli bir süreci başlattıklarını söyledi.



BU AY DENİZE İNECEK

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak aramacılık ve sondaj noktasında daha yoğun çalışmalar yapacağını ifade eden Albayrak, “İnşallah Allah nasip etti, 16 Nisan'dan önce tamamladık ve gemimizi denize indiriyoruz. Bunun ilk adımlarını geçtiğimiz dönemde Barbaros Hayrettin Paşa gemimizle atmıştık. İkincisinin de ismini iki kardeşe eş olsun diye koyduğumuz ve son denetimini yaptığımız, artık faaliyete geçmek için gün sayan Oruç Reis gemimizle birlikte biri Karadeniz'de, inşallah hazır olur olmaz Oruç Reis ile de bu ay içerisinde Akdeniz'de hem iki boyutlu hem üç boyutlu sismikle birlikte denizlerimizi durmadan arayacağız” diye konuştu.

KUYU KAZMAYA BAŞLIYORUZ

Albayrak, bu çalışmaları desteklemek için kendisinin de sondaj ve arama faaliyetlerini yerinde izleyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti: “İnşallah bu ay sonu itibarıyla Akdeniz'de daha yoğun bir mesainin başlayacağı süreci takiben açıkladığımız politika çerçevesinde tedarik edeceğimiz, kendi portföyümüze katacağımız yerli arama sondaj gemisiyle Akdeniz ve Karadeniz'de çok yoğun bir stratejiyle kuyu kazmaya başlıyoruz.”

GÜZEL HABERLER GELECEK

“Oruç Reis gemisi yüzde 90'dan fazla yerlilik oranıyla, yerli firmalarımızın katma değer noktasında ortaya koyduğu emeğin ve alın terinin bir ürünü” diyen Albayrak, “Dolayısıyla bu açıdan da bizi mutlu eden bir unsur. İnşallah, önümüzdeki günler güzel, Türkiyemiz açısından müjdeli günlere gebe. Biz hiç durmadan çalışacağız, yakında daha güzel haberlerle sizlerle birlikte olacağız”dedi.






Kaynak: Güneş
Eklenme tarihi: 08.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UMDE Denizcilik
 DOST Denizcilik
 ASYELKEN Gemi Ace..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 MEGAMAR Denizcili..
 ATAK Holding
 BATUM Denizcilik ..
 EMİROĞLU Denizcil..
 DERPINA Denizcili..
 EGEBİRLİK Taşımac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim