Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer desteğinin detayları belli oldu
Hükümet, kruvaziyer gemilerin rotasını Türkiye'ye çevirmek için seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar destek verme kararı aldı. 2015'te kruvaziyer turist sayısında 2 milyon rakamı yakalanırken, bugün 600 binlere gerileyen cruise turist sayısını yeniden yükseltmek için alınan karar kapsamında Türkiye'ye 750 yolcu ve daha üzerindeki yolcu kapasiteli gemiyle yolcu getiren A Grubu seyahat acentelerine destek verilecek.

Hedef 2 milyon turist

Kruvaziyer turizmde 2000 başlarında 800 bin olan yolcu sayısı 2015'te 2 milyonu aştı. Geçtiğimiz yıl ise özellikle Rusya ile yaşanan kriz ve terör olayları nedeniyle cruise şirketlerinin büyük bir bölümü Türkiye'yi rotalarından çıkarırken kruvaziyer gemilerle Türkiye'ye gelen turist sayısı da 600 binlere kadar geriledi. Hükümet hazırladığı destek çalışması ile yeniden rakamı 2 milyon seviyelerine yükseltmeyi hedefliyor.

Antalya'ya liman

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent ve Barış Şimşek’in haberine göre hükümet, kısa vadede Antalya'da kruvaziyer gemilerin yanaşabileceği devasa bir liman yapmayı da hedefliyor. Projenin bu yıl ihaleye çıkması beklenirken, limanda bin yatak kapasiteli bir otelin inşa edilmesi planlanıyor. Antalya Lara plajındaki 30 bin metrekarelik ticari alanda kurulması amaçlanan liman için yatırımcı arayışları devam ediyor. Öte yandan Turizm Bakanlığı'ndan bir heyet, mayısta Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Miami Belediyesi arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü törenine giderek, kruvaziyer firmalarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek.

Önce Karadeniz canlanacak

Sektörde yaşanan geçici durgunluğa rağmen cruise firmalarının Türkiye iştahı artıyor. Bu kapsamda Karadeniz'de cruise turları yapmak için Rusya ve Ukrayna'dan teklifler geliyor. Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, 2018'de Karadeniz'de cruise turlarının yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Öner, "Rusya'dan Soçi, Trabzon, Samsun, İstanbul ve Soçi olmak üzere bir haftalık turlar planlıyoruz" dedi. Royal Caribbean Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz da 2018'de Türkiye turlarını başlatacaklarını söyledi. Canıyılmaz, "Gemilerimiz 2018'de Ege kıyılarına yanaşacak. Talebe bağlı gemi sayısı ve program oluşturulacak" ifadelerini kullandı.




Kaynak: Turizmajansı
Eklenme tarihi: 10.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKGÜNLER Denizcil..
 NARAL Denizcilik
 GRAND OCEAN
 YEŞİL Marmaris A...
 KERMANTRANS deniz..
 BEKIR SENGUL Ship..
 KUTUP Denizcilik
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 ERSAGUN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim