Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Kilyos açıklarında yük gemisine çarpan Rus istihbarat gemisi battı
Karadeniz'de Kilyos açıklarında Rus askeri istihbarat gemisi ile canlı hayvan taşıyan kuru yük gemisi çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Rus askeri istihbara gemisi batarken 78 personelinin tamamı kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü az önce yaptığı açıklamada kurtarılan Rus gemi personelinin, Türk askeri gemisine nakledildiğini açıkladı. Saat 12 civarında yaşanan kazanın yoğun sisten kaynaklandığı tahmin ediliyor.



Karadeniz'de Kilyos açıklarında Rus askeri istihbarat gemisi RS LİMAN ile MV YOUZARSIF H isimli canlı hayvan taşıyan kuru yük gemisi çarpıştı. Saat 12 civarında yaşanan kazanın yoğun sisten kaynakladığı tahmin ediliyor.

RUS SAVAŞ GEMİSİ SAAT 14.48'DE BATTI

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada: "7.04.2017 tarihinde “LİMAN” isimli Rus bayraklı askeri gemi ile TOGO bayraklı “YOUZARSIF H” adlı geminin çatıştığı bilgisi alınmıştır. Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir. LİMAN isimli Rus askeri gemisinde bulunan 78 personelden 37’si KIYI EMNİYETİ 8, 26’sı KIYEM 3 ve 15’i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir. 14.48 itibariyle “LİMAN” isimli Rus askeri gemisinin battığı rapor edilmiştir." denildi

KARADENİZ'DE BÜYÜK YARDIMLAŞMA

Kaza haberinin ardından Türk Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul Boğazı'ndaki gemileri ile Sahil Güvenliğe Komutanlığına bağlı gemiler ve Kıyı Emiti'ne bağlı romörkörler anında bölgeye intikal etti. Ayrıca Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girmek için bekleyen yük gemileri MV BARON, MV MED, MV MOTHER gemilerinin de yardıma gittiği ve denizde büyük bir yardımlaşma yaşandığı öğrenidi.

RUS SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'na ait Liman isimli araştırma gemisi İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre kuzeybatısında hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen bir başka gemiyle çarpıştı. Liman gemisinin mürettebatından kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı belirtildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca, çarpışma sonucunda geminin sancak kısmında bir delik oluştuğu belirtildi. Çarpışma sonrasında olay yerine bir An-26 uçağı ile kurtarma ekiplerinin gönderildiği de kaydedildi.

YILDIRIM'DAN MEDVEDEV'E TELEFON

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'i arayarak kaza nedeniyle üzüntülerini iletti. Liman isimli gemi, Sovyetler döneminde Polonya'da inşa edilip 1970'de çalıştırılmaya başlamıştı. Gemide, yüzeydeki gemileri ve denizaltıların yerini belirlemek için bir radar istasyonu ve bir akustik dedektörü gibi keşif donanımları yer alıyor.

*******************

RUS SAVAŞ GEMİSİYLE ÇARPIŞAN CANLI HAYVAN GEMİSİNDE CİDDİ HASAR YOK

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi açıklarında Rus askeri gemisi ile çarpışan canlı hayvan yüklü geminin Kilyos açıklarında demirletildiği öğrenildi.

Geminin bağlı olduğu şirketten alınan bilgiye göre, Togo bayraklı "Youzarsıf H." adlı 81 metre uzunluğundaki geminin 17 personelinin sağlık durumu iyi.

Kaza sırasında gemideki hayvanlarda da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı öğrenildi.

*******************

Rus savaş gemisinden kurtarılan askerler fotoğraflandı

Kilyos'un 40 kilometre açığında bir yük gemisiyle çarpıştıktan sonra Karadeniz'e gömülen Rus gemisindeki 78 asker, sağ salim kıyıya çıkarıldı. Askerlerin fotoğraflarını uluslararası haber ajansları dünyaya geçti. Askerler bu sabah özel bir uçakla Rusya'ya gönderildi.



Rus askerlere ulaşmak için çok sayıda Sahil Güvenlik ve ordu gemisi Kilyos'un 40 kilometre açığına hızla gitti. Boğaz ve Karadeniz'in tamamen sisle kaplı olduğu sırada gerçekleşen kazada operasyon sonuç verdi ve askerler sağ salim kurtarıldı.

Rus askerler, bu sabah özel bir uçakla ülkelerine döndü.

800 kilometreden tenis topunu tespit edebilen bir gemiydi !

Batan istihbarat gemisinin gelişmiş radarıyla 800 kilometreden tenis topunu tespit edebildiği belirtildi. Askeri gemide silah olarak portatif uçaksavar füze sistemi bulunuyordu. Geminin battığı nokta, 90 metre derinliğinde.

İngiliz gemisinin peşindeydi

Rotasından sapan Rus istihbarat gemisinin, Karadeniz'e geçen hafta açılan İngiliz savaş gemisi HMS Daring'in yerini tespit etmeye çalıştığı sanılıyor. İngiltere, Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez Karadeniz'e bir savaş gemisi göndermişti.

NATO'nun önemli üyesi İngiltere, geçen yıl Rusya sınırına asker ve savaş uçakları göndereceğini duyurmuştu. Bu açıklamayla birlikte NATO-Rusya arasındaki sürtüşmenin de fitili ateşlenmiş oldu. Binlerce ABD, İngiliz, Alman ve diğer ülkelerden gelen NATO askerleri, halihazırda Rusya sınırlarındaki tatbikatlara katılıyor.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 28.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEŞERLER Denizcil..
 PASİFİK Denizcili..
 DİNÇER Yatçılık
 BOSMAR Gemi Acent..
 ANKA Denizcilik
 ATASOY Uluslarara..
 ESA Denizcilik
 POLATHANE Denizci..
 ADAKENT Gemi İşle..
 ESENYALI Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim