Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kuzey Kore'den nükleer adım sinyali!
Resmi haber ajansı KCNA'ya konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "ABD şamatanın dozunu artırdı. Nükleer gücü maksimum düzeye çıkaracak adımlar, herhangi bir anda ve yerde, birbiri ardına atılacak" dedi.

Japonya, 72 yıl sonra tarihi bir adım attı, 249 metre uzunluğundaki dev gemi Izumo Yokosuka üssünden ayrılıp okyanusa açılarak 1945'ten günümüze ilk kez savunma dışı askeri misyona katıldı. Izumo'nun Kore Yarımadası açıklarında tatbikat yapan ABD uçak gemisi USS Carl Vinson'ı koruyacağı bildiriliyor.

Dünya medyası amfibik hücumbotlar da taşıyabilen gemiyi adım adım takip etti, Japon televizyonları helikopter çekimleriyle Izumo'nun askeri üsten ayrılışını ekrana getirdi.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore'ye açılacak bir savaşta milyonlarca insanın ölebileceği uyarısını yaptı.



Kuzey Kore, ABD, Çin ve diğer Batılı ülkelerin baskısına karşı tehdit dozunu yükseltti. Pyongyang yönetimi, ülkenin nükleer gücünü maksimum seviyeye çıkaracak adımların birbiri ardına atılacağını bildiriyor. Resmi açıklamaya göre, Kim Jong-un söz konusu emri herhangi bir anda veya yerde verebilir.

Resmi haber ajansı KCNA'ya konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) karşı 'maksimum baskı ve angajman' adı altına yürüttüğü yeni politikasıyla şamatanın dozunu artırdı. Yaptırım ve baskılara karşı Kuzey Kore de nükleer caydırıcılığını arttırmaya yönelik önlemleri en hızlı şekilde alacaktır" dedi.

Sözcü, Kuzey Kore'nin nükleer gücünü maksimum düzeye çıkaracak adımların, ülkenin en üst düzey lideri tarafından kararlaştırılarak herhangi bir anda ve yerde, birbiri ardına atılacağını belirtti.

Japonya'dan 72 yıl sonra bir ilk

Japonya'dan ise tarihi bir hamle geldi. Ülkenin en büyük savaş gemisi Izumo, Yokosuka Üssü'nden ayrılarak okyanusa açıldı.

II. Dünya Savaşı'nın mağluplarından Japonya, anayasa gereği 1945'ten bu yana ülke savunması dışında askeri adım atmıyordu. Yasaların iki yıl önce esnetilmesiyle, ilk defa en büyük savaş gemisi savunma dışı askeri misyon göreviyle yola çıktı.

Dokuz helikopter taşıyabilen Izumo, halen Kore açıklarında bulunan USS Carl Vinson uçak gemisi ve diğer savaş gemilerine katılacak.

BBC, Japon gemisinin USS Carl Vinson'ı korumakla görevlendirildiğini bildiriyor. Tokyo'daki BBC muhabiri Rupert Wingfield-Hayes, Japon donanmasının gururu Izumo'nun ülkenin diğer gemilerinden açık ara daha büyük olduğunu aktarıyor.



Ateş çemberi

Dünya medyası 249 metre uzunluğundaki Izumo'yu adım adım takip etti, Japon televizyonları helikopter çekimleriyle savaş gemisini ekrana getirdi.

ABD'nin savaş gemileri dışında USS Michigan isimli nükleer denizaltısı da ateş çemberinde.

Güney Kore, ABD taarruz filosunun tatbikata başladığını Cumartesi günü resmen açıklamıştı.



Nükleer savaş sesleri

Kore Yarımadası'nda Nisan ayı başından bu yana gerilim hiç düşmedi. ABD'nin USS Carl Vinson'ın başını çektiği filoyu bölgeye gönderdiğini duyurmasıyla taraflar nükleer savaşın eşiğine geldi.

Kuzey Kore son bir ayda iki kez başarısız füze denemesi gerçekleştirdi. Son olarak Cumartesi gününün ilk saatlerinde fırlatılan balistik füze, 35 kilometre gidip havada infilak etti. Pyongyang ayrıca, yeni füzelerini de askeri geçit töreninde görücüye çıkardı.

Pyongyang yönetimi, CNN International'a yaptığı açıklamada nükleer silah testlerinin durmayacağını açıkça ilan etti. Kuzey Kore ayrıca USS Carl Vinson ve diğer savaş gemilerini batırmakla tehdit etti.



Trump: Milyonlarca kişi ölebilir

Washington ise, Kim Jong-un'u hem ekonomik yaptırımlar hem de müttefiki Çin'in üstünden sıkıştırmayı hedefliyor. Krizin başlangıcından bu yana Çin'i baskı yapan ABD, henüz sonuç alamasa da muhtemel bir savaştan da çekiniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada soruna uluslararası bir çözüm için çaba gösteren Çin lideri Xi Jinping'i bir kez daha övdü. Bir savaş çıktığında milyonlarca kişinin ölebileceği uyarısını yapan Trump, Kim Jong-un'u çok uyanık bulduğunu da söyledi.

Trump, son füze denemesinin ardından Twitter hesabından "Kuzey Kore bugün fırlattığı başarısız füze ile Çin'in ve onun saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık etmiştir" diye yazmıştı.

'Her ne olacaksa olsun...'

Amerikan Üssü’nün bulunduğu Yokota’da yaşayan Japonlar endişeli. Euronews'e konuşan bir bölge sakini, "Yalnızca Allah biliyor. Sakince düşünülmesi lazım. İlk hedef alınan yerin Yokota olacağını biliyor muyuz? Ben şüpheliyim. Bununla ilgili haberleri izliyorum, açıkçası sinirleniyorum da" dedi.

Bir başkası ise "Olamaz, imkansız. Bu durumdan kaçmamızın imkanı yok. Biz Japonlar, 'Her ne olacaksa olsun' düşüncesindeyiz. Amerikan Üssüne yakın oturan vatandaşlar da öyleler. Bundan dolayı ne bir sığınağımız, ne bir barınağımız ya da ona benzer bir yerimiz var" diye konuştu.

Kuzey Kore krizi, ABD'nin Nisan ayı başında USS Carl Vinson uçak gemisi ve diğer savaş gemilerinin Kore Yarımadası'na gideceğini ilan etmesiyle zirve yaptı. Taraflar birbirlerine savaş tehditleri savururken, Kuzey Kore peş peşe güç gösterilerine girişti. 15 Nisan'daki Güneşin Günü kutlamalarında yeni füzeler görücüye çıktı, ordunun kuruluşunun 85'inci yıldönümünde ise ordunun tümü sahne aldı.

Aynı günlerde taarruz filosunun Avustralya açıklarında olduğu, ABD yönetiminin tüm dünyayı ters köşeye yatırdığı ortaya çıktı. Peşinden filo, gerçekten Kore açıklarına doğru ilerlemeye başladı.



25 milyon insan tehlikede

ABD'li istihbarat uzmanları, Kuzey Kore'ye bir askeri operasyonun büyük riskler taşıdığını söylüyor. Aniden füze ya da nükleer tesislerin vurulması, tek başına Kuzey Kore'nin tüm kapasitesini imha etmeye yetmiyor. Böyle bir hamle, Kuzey Kore lideri Kim'in Güney Kore veya Japonya'ya saldırmasına yol açabilir.

Füze teknolojileri uzmanı ve 38 North adlı sitenin yöneticisi John Schilling'e göre, Kuzey Kore’nin sınıra yığılı 21 binden fazla top ve füze rampası bulunuyor. Söz konusu silahlar, Güney Kore'nin başkenti Seul ve çevresinde yaşayan 25 milyon kişiyi tehdit ediyor. Güney Kore’nin kalabalık başkenti, sınırın yalnızca 56 kilometre uzağında.



Füzeler, Amerikan üslerini vurabilir

Pyongyang'ın bini aşkın balistik füzesi, Güney Kore ve Japonya’nın yanı sıra Pasifik Okyanusu'nun ortasındaki Amerikan üslerini vurabilir.

Henüz füzelere nükleer başlık takıldığına dair bir kanıt yok. Ancak iki bin kilometre menzilli Nodong füzeleri savaş başlıklarına bir tonluk patlayıcı alabiliyor.

Pyongyang yönetimi, son aylarda peş peşe füze denemeleri gerçekleştirdi ve füzelerden bazıları Japon Denizi'ne düştü. 6 Mart'ta aynı anda fırlatılan dört balistik füze denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. Söz konusu denemeden saatler sonra ABD Güney Kore'ye füze savunma sistemi THAAD'ı yerleştirmişti. Sistem, birkaç gün içinde operasyonel hale gelecek.

Kuzey Kore, son nükleer denemesini geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde yaptı. Birleşmiş Milletler kararları, Pyongyang yönetiminin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesini yasaklıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 02.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERVER Denizcilik..
 ROTA Gemi
 ARTUR Teknesi
 EMSAN Denizcilik ..
 İSKOLDEN A.Ş.
 IEC Denizcilik
 VENTO Deniz İşlet..
 NARAL Deniz Taşım..
 BEREM Denizcilik
 YEŞİL Marmaris A...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim