Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Anadolu Yıldızı-2017 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı
Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Bülent Olcay'ın da katılımıyla başlayan Anadolu Yıldızı-2017 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında gerçekleştirilen safhasında yanmakta ve batmakta olan ticari gemi ile denizdeki kazazedeler kurtarıldı.



Sakız ve Midilli adaları arasında icra edilen bölümde, Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde (AKB) yanmakta ve batmakta olan bir ticari gemi personeli, sahil güvenlik ekiplerinden yardım talep etti. Gemideki 11 kazazede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama kurtarma unsurlarının müşterek faaliyetleriyle aranıp bulundu, kurtarılarak uygun bir sağlık tesisine götürüldü.

Senaryo gereği, ticari geminin yardım çağrısı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) ve Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AKKM) tarafından TSK AKKM'ye bildirildi. Deniz AKKM tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Mevcut imkanların yeterli olmaması nedeniyle TSK AKKM'den yardım talep edildi. Bunun üzerine TSK AKKM, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ana arama kurtarma merkezlerini görevlendirerek, müşterek arama kurtarma harekatı başlatıldı.

Önce Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait arama kurtarma uçağı kazazedelerin yerini belirledi. İşaret fişekleriyle işaretlenen bölgeye uçaktan bir bot atıldı. Botun üzerine çıkan 3 kazazede, Sahil Güvenlik helikopterindeki ve Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'ndeki ekipler tarafından kurtarıldı.

Kara Kuvvetleri'nin arama kurtarma helikopteri ise denizdeki bir kazazedeyi kurtarma sepetiyle çıkardı. Denizdeki başka bir kazazede ise Sahil Güvenlik botuyla kurtarıldı.

Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik arama kurtarma helikopteri de deniz üzerinde kalan diğer 6 kazazedeyi kurtardı.

Ege Ordusu Komutanlığı koordinesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz ve Sahil Güvenlik Komutanlığıtarafından icra edilen faaliyetlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığından bir arama kurtarma uçağı ve bir arama kurtarma helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığından da 2 arama kurtarma gemisi ile 6 Sahil Güvenlik botu ve 2 arama kurtarma uçağı görev yaptı.

Tatbikatın deniz safhası tören geçişi ile sona erdi.

Bu arada tatbikatın kara safhası ise İzmir'in Menemen ilçesinde yapılacak

Tatbikat sürerken 30 kaçak göçmenler kurtarıldı

Öte yandan tatbikatın yapıldığı anlarda Çeşme'de görevde bulunan bir sahil güvenlik botu, Pırlanta Plajı'ndan Yunanistan'ın Sakız adasına geçmeye çalıştığı belirlenen lastik bottaki 3'ü bebek 30 kaçak göçmeni kurtardığı öğrenildi.

Anadolu Yıldızı tatbikatı ile TSK arama kurtarma unsurlarının geniş çaplı katılımının sağlandığı müşterek senaryoda, birlikte arama kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerini artırarak, eğitimlerini geliştirmeyi, unsurlar arasındaki koordinasyonu artırmayı ve arama kurtarma harekatı konusunda geliştirilmesi gereken hususların tespit edilmesi amaçlanıyor.




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 03.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURGUT OKAN Deniz..
 FENER Denizcilik
 MED MARİNE Kılavu..
 DALYAN Denizcilik
 MARİN Römorkör ve..
 ALABANDA Deniz Ta..
 IBC Güler Dış Tic..
 AKASYA DENİZCİLİK
 LUNA Roro
 TUNA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim