Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Her bütçeye uygun sıfır ve ikinci el tekneler görücüye çıktı
Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı ile Türkiye'nin ilk mega yat limanı olma özelliğini taşıyan Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın VIP açılışı yapıldı.



CNR Avrasya Boat Show ile Ataköy Marina Mega Yat Limanı kapılarını açtı.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın 62 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirten AtaköyMarina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, "Türkiye'ye, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip ilk mega yat limanını kazandırıyoruz" dedi.

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, "CNR Avrasya Boat Show Denizde fuarımızda, fiyatları 3 bin liradan başlayan ve 20 milyon liraya kadar uzanan 100'e yakın sıfır ve ikinci el tekne, mega yat, bot ve yelkenli sergiliyoruz.Fuarımızda her bütçeye uygun teknelerin yanı sıra jet ski, flyboard ve sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da yer alıyor" diye konuştu.

Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı (CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı) ile Türkiye'nin ilk mega yat limanı olma özelliğini taşıyan Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın VIP açılışı yapıldı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ile DATİ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen VIP açılış töreninin açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, IMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel'in katılımı ile yapıldı.

"Türk bayrağına geçiş konusunda sınırsız vaktimiz yok"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, fuar ve yat limanının açılışında yaptığı konuşmada, Türk bayraklı teknelerde yapılan vergi indirimlerini hatırlatarak, "Vergi indirimlerinin ardından Türk bayrağına geçen tekne sayısı 2017 oldu. Hedefimiz 6 bin tekne ve yatı Türk bayrağına geçirmek. Veraset İntikal Vergisine varana kadar neredeyse tüm vergileri sıfırladık. Bugüne kadar Türk sahipli olup da Türk bayrağına geçmeyenlere yönelik bir düzenleme yapmadık. Ama bu yaz ortasında Türk sahipli olup ancak Türk bayrağına geçmeyen vatandaşlarımız için yapılabilecek kısıtlamaları gözden geçireceğiz. Bu konuda sınırsız vaktimiz yok" diye konuştu.

4 milyar dolarlık deniz turizmi

Suat Hayri Aka, turizm gelirlerinin 22 milyar dolara ulaştığını ve bunun 4 milyar dolarlık kısmının deniz turizminden elde edildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de kruvaziyer turizmi de önemli bir hale geldi. 2003 yılında 887 olan, kruvaziyer sayımız 2015 yılında 1456'ya ulaştı. 2003 yılında 582 bin olan yolcu sayımız ise 2015 yılında yaklaşık 2 milyona çıktı. Bu alandaki gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye'nin kruvaziyer turizminden hakkettiğini almasını sağlayacağız. Hedefimiz deniz mevzuatını kolaylaştırarak, güncelleştirmek."

"Türkiye'ye gerçek anlamda mega yat limanını kazandırıyoruz"

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'ye, denizcilik sektöründe dünya standartlarında bir tesisi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. DATİ Yatırım Holding A.Ş. tarafından hayata geçirilen İstanbul Turizm Merkezi'nin önemli halkalarından biri olan Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın yaklaşık 62 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini kaydeden Süheyl Demirtaş, şöyle konuştu:
"Özellikle vurgulamak isterim ki, bir veya birkaç büyük yatın zoraki uğraşlarla girip çıkabildiği her marina bir mega yat marinası değildir. Bir marinanın bu ismi kazanabilmesi için yeterli derinliğinin olması, en az 12 adet, 40 metre ve üstü mega yata aynı anda hizmet verme kabiliyeti bulunması gibi pek çok özelliği olması gerekiyor. Türkiye'de bu ölçülerde ve özelliklerde mega yat marinası yoktur. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimizle Türkiye'ye, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip gerçek anlamda ilk mega yat limanını kazandırıyoruz. Mega Yat Limanı ile pek çok özel yapım, seçkin tekne artık rahatlıkla İstanbul'a uğrayabilecek. Liman sayesinde bu özel tekneler kış aylarını da İstanbul'da geçirme imkânına kavuşurken, her türlü bakım ve onarım işlerini de burada yaptırabilecek."

Yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası olacak

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın turizm sektörüne de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Demirtaş, "Turist sayısı itibarıyla dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan, ancak en çok para kazandıran turizm türlerinden biri olan yat turizminde potansiyelinin yüzde 10'unu bile değerlendiremeyen Türkiye'nin bu alanda önemli bir gelir elde etmesine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca Mega Yat Limanı'nın hemen yanı başında yapımı hızla devam eden İstanbul Turizm Merkezi'nin içinde yer alacak dünyaca ünlü otelleri, birbirinden ünlü markaların mağaza ve restoranları, performans merkeziyle yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası olacak" diye konuştu.

"3 milyon liradan, 20 milyon liraya her bütçeye uygun tekne var"

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de fuarın ve yat limanının denizcilik sektörü açısından önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "CNR Avrasya Boat Show Denizde fuarımızda, fiyatları 3 bin liradan başlayan ve 20 milyon liraya kadar uzanan 100'e yakın sıfır ve ikinci el tekne, mega yat, bot ve yelkenli sergiliyoruz.Fuarımızda her bütçeye uygun teknelerin yanı sıra jet ski, flyboard ve sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da yer alıyor. CNR Avrasya Boat Show'da Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelecek VIP ziyaretçileri ağırlayacağız. Bu yıl fuarımıza yerli ve yabancı 50 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz."

"Yılda üç kez Boat Show fuarı düzenliyoruz"

Türkiye'de denizcilik sektörünün 2003 yılından bu yana 10 kat büyüdüğüne dikkat çeken Cem Şenel, CNR Holding olarak, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde, Türk denizcilik sektörüne destek sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Şenel, "Şubat'ta karada, mayıs ve eylül aylarında denizde olmak üzere yılda üç kez Boat Show fuarı düzenliyoruz. Her yıl on binlerce tekne ve yat tutkununu, kara ve denizde düzenlediğimiz CNR Avrasya Boat Show'da buluşturuyoruz. Deniz severler için cazibe merkezi olan fuarlarımız aynı zamanda amatör denizciliğin gelişimine de büyük katkılar sunuyor. Dünyanın sayılı fuarları arasında yer alan CNR Avrasya Boat Show, denizcilik sektörüne ticari katkı sağlamanın yanında, sektör ile ilgili düzenleme ve taleplerin dile getirildiği bir platform olma özelliğiyle de öne çıkıyor" diye konuştu. DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da Türkiye'nin mega yat üretiminde dünyada ilk 5 sırada yer aldığını belirtti.




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 04.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SDS Denizcilik ve..
 İSKOMARİNE Denizc..
 MERSİN Deniz ve T..
 KAPTAN Denizcilik
 EN-KO Denizcilik ..
 MAK Denizcilik Ti..
 DEAR B Ltd.
 ATLANTİK Deniz ve..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 ARAS Gemi Kurtarm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim