Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Sualtı turizmine 'tank' desteği
Dalış noktalarında 100 bin kişinin dalış yaptığı Antalya’da sualtını zenginleştirme çalışmaları devam ediyor. Daha önce batırılan gemi ve uçakların ardından bu kez de bir tank batırılacak

Antalya'da sualtı turizmini canlandırma çalışmaları sürüyor. Geçen yıl kötü giden turizm sezonuna karşın dalış noktalarında 100 bin kişinin dalış yaptığı Antalya'da hedef, dalış sayısının 250 bini geçmesi. Konuyla ilgili ilk duyuruyu Antalya Valisi Münir Karaloğlu yapmış ve deniz altını daha ilginç bir hale getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hurdaya ayırdığı tanklardan birisine talip olduklarını açıklamıştı. Tankla ilgili girişimlerin sonuçlandığı, tankın Konya'dan getirileceği ve yaz sezonunda Kaş açıklarında batırılacağı öğrenildi.



SUALTI ZENGİNLİĞİ

Antalya, Kemer'de yer alan 1917 yılında Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul tarafından batırılan Paris 2 batığı ve Antalya Yat Limanı açıklarında 1942 yılında batırılan St. Didier Fransız savaş gemisi ile Manavgat'ta yer alan 1944 yılında batmış olan B-24 Amerikan savaş uçağı gibi sualtı zenginliklerine sahip. Bunu artırmak amacıyla 2008'den itibaren Antalya sularında 3 gemi ve 1 uçak daha batırıldı.

UÇAK, GEMİ VE TANK

2011 yılında da Kaş açıklarında 50 yıllık Sahil Güvenlik TCSG 119 botu batırıldı. 2012 yılında ise Kıbrıs Barış Harekâtı'nda da kullanılan ve 1998 yılında hurdaya ayrılan Dornier tipi savaş uçağı Antalya Yat Limanı açıklarında batırıldı. Gemi ve uçakların ardından bu kez de Akdeniz bir tanka ev sahipliği yapacak.

GÜVENLİ TURİZM İMZASI

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Renhings Üniversitesi Rektörü Vlademir Aleksandrovich Mau ile Okan Gruba bağlı Ocean Turizm AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan arasında 'güvenli turizm' konusunda iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Renhings Üniversitesi'nin yetkilendirdiği Volgograd Enstitüsü yetkilisi Vlademir Shipulin "Bu program ile daha fazla Rus misafirin artık Türkiye'ye geleceğini umut ediyorum" dedi. Okan Grup ve Ocean Turizm AŞ. Başkanı Mehmet Okan da "Güvenli turizm sloganı ile yola çıkarak yaptığımız bu anlaşma ile tüm dünyada bir örnek teşkil ediyoruz" dedi.

1 MİLYON TURİST HEDEFLENDİ

ISPARTA sınırları içinde bulunan doğa harikası Gölcük Tabiat Milli Parkı'nda uygulanacak yaşam merkezi projesinde inşaat aşamasına gelindi. İhaleyi teslim alan firma projeyi 5 yıl içinde tamamlayacak ve 24 yıl kullanım hakkına sahip olacak. Isparta, bu projeyle Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 1 milyonunu kente çekmeyi planlıyor.

İNŞAATI BAŞLIYOR

Çok sayıda konseptin bir araya getirildiği projede, yapılar doğaya uygun olarak inşa edilecek. Proje ile Antalya'ya gelen 12 milyon turistten 1 milyonunu alana çekmek amaçlanıyor. Projeyi anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nın Isparta'ya 12, Burdur'a da 17 kilometre mesafede olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Önümüzdeki günlerde inşaat çalışmaları başlayacak" bilgisini verdi. İkiye bölünecek olan projenin bir tarafı daha çok halka açık, diğeri turizme yönelik olacak. Projede iki adet standart ölçülere sahip futbol sahası, antrenman sahası inşa ediliyor. Projede konaklama tesisi yer almayacak.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 15.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ER Gemicilik
 BERGEN Denizcilik
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 OMSAN Lojistik A...
 A&G Denizcilik
 CAMUZLAR Sea Prod..
 INTERGLOBAL Deniz..
 MİNA Denizcilik v..
 DERIN Denizcilik
 VBG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim