Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
IŞİD, İstanbul Boğazı’nı geçen Rus gemilerine saldırı planlıyor
IŞİD’in, İstanbul Boğazı’nı geçen Rus gemilerine füzeli saldırı planladığı ve bu planların ortaya çıkmasının ardından Türk sahil güvenlik botlarının gemilere eşlik etmeye başladığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, istihbarat birimleri, IŞİD’in İstanbul Boğazı’ndan geçen Rusya’ya ait savaş gemilerine yönelik füze ve uzun namlulu silahlar ile saldırmayı planladığı bilgisini aldı.



‘RUS GEMİLERİNİN GEÇİŞİ SIRASINDA SALDIRI DÜZENLENMESİNİN ENGELLENMESİ İÇİN 146 GÜVENLİK NOKTASI OLUŞTURULDU’

Uçak krizi ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı nedeniyle Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerin zarar görmemesi için İstanbul Boğazı’ndaki güvenliğin en üst seviyeye çekildiğini aktaran gazetenin haberi şu ifadelerle devam etti:
“İstanbul polisi DEAŞ'ın eylemlerine karşı bir dizi tedbirler aldı. Yapılan operasyonlar ile birçok DEAŞ'lı terörist yakalanarak cezaevine gönderildi. İstanbul polisi Rus savaş gemisinin geçişi sırasında, karaya en yakın olduğu ve saldırı düzenlenebilecek 146 ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.”

Başta bu güvenlik noktaları olmak üzere Rusya’ya ait gemilerin geçişi sırasından İstanbul Boğazı’nda ‘kuş uçurtulmadığının’ kaydedildiği haberde, Rus gemilerine iki hücum botunun eşlik ettiği ve bir polis helikopterinin havadan gemilere gözcülük yaptığı belirtildi.

‘CAESAR KUNİKOV’A SAHİL GÜVENLİK BOTU EŞLİK ETTİ, ASKERLER GÜVERTEDE NÖBET TUTTU’

Öte yandan haberde, Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı Caesar Kunikov isimli savaş gemisi, dün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açıldığı hatırlatıldı. Gazete, Caesar Kunikov’a, geçişi sırasında sahil güvenlik botunun eşlik ettiği, geminin güvertesinde de askerlerin nöbet tuttuğunu yazdı.

‘EMNİYET ÖNLEM ALDI’

IŞİD’e karşı yapılan operasyonlarda elde edilen veriler çerçevesinde, istihbarat birimlerinde, Rus gemilerine karşı saldırı yapılabileceğine ilişkin kanaat oluştuğu ve Emniyet bu çerçevede önlemler aldığı da kaydedildi.

EMNİYET’TEN BİLGİLENDİRME: YENİ BİR İHBAR YOK, RUTİN UYGULAMA

Emniyet’ten gazetecilere iletilen bilgilendirme notunda ise bunun rutin bir uygulama olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı gazetelerde 'Boğaz'da DEAŞ alarmı' başlığında çıkan haberlerle ilgili yeni bir ihbar yok. Bu prosedür Boğaz'dan geçen savaş gemileri ile ilgili uzun süreden beri uygulanıyor. Rutin bir uygulama."

'IŞİD'İN RUS GEMİLERİNE DÜZENLEYECEĞİ MUHTEMEL SALDIRILARLA İLGİLİ İHBAR GELMEDİ'

Bu arada Sputnik'e konuşan İstanbul emniyetinden bir sözcü, "IŞİD'in Rus savaş gemilerine düzenleyeceği muhtemel saldırılar hakkında istihbarat kurumlarından herhangi bir ihbar ve bilgilendirme gelmedi. Boğaz'dan geçen savaş gemilerinin güvenliği, normal şekilde sağlanmaya devam ediyor. Boğaz'dan geçen savaş gemilerini koruma ve onlara refakat etme ile ilgili prosedür normal bir prosedür. Refakat, IŞİD'e karşı koruma amacıyla yapılmıyor" dedi.

146 güvenlik noktası kurulduğuna dair iddiayı da değerlendiren sözcü, şöyle konuştu: "Muhtemelen bir basın kuruluşu bundan haberdar olmuş ve bu uygulamanın nedenini sorgulamış olabilir. Muhtemelen de, bunun IŞİD tehdidinden kaynaklandığını düşündüler ve yazdılar."



Kaynak: sputniknews
Eklenme tarihi: 16.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 URANUS Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
 SANTRA Denizcilik..
 ELBA Denizcilik
 HALİKARNAS Denizc..
 CK Shipping
 ARMADOR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim