Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
‘Denizkurdu’yla gövde gösterisi
Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin yönettiği Denizkurdu 2017 tatbikatının seçkin gözlemci gününe 19 ülkeden 22 askeri temsilci katıldı.

Fırkateyn, hücumbot ve korvetlerden gerçek mermilerle yapılan atışlar dikkat çekti.



TSK’nın planlı tatbikatlarından olan ve donanmadaki muharip gemilerin yüzde 90’ının katıldığı Denizkurdu 2017’nin en önemli aşaması tamamlandı. Toplam 79 gemi, 4 deniz karakol uçağı, 20 civarında helikopter, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 30’a yakın uçağın yanı sıra 7 SAT ve 2 SAS timinin görev yaptığı tatbikatta TCG Kemalreis amiral gemi oldu.

Gerçek mermilerle

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Veysel Kösele’nin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral HASAN Uşaklıgil de geceyi TCG Kemalreis’te geçirdi.

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin yönettiği tatbikatın seçkin gözlemci gününe 19 ülkeden 22 askeri temsilci katılırken, fırkateyn, hücumbot ve korvetlerden gerçek mermilerle yapılan atışlar dikkat çekti.

Mısır, Çin, Meksika, Suudi arabistan, Bangaldeş, Japonya, Afganistan, KKTC, Pakistan, Portekiz, Belarus, Hırvatistan, Norveç, Arnavutluk, İran, Nijerya, ABD, Azerbaycan, Somali’nin askeri ataşelerinin de katıldığı tatbikatın en önemli gününde Ege Denizi’nin uluslararası sularında gerçek mermilerle atışlar yapıldı. Yunanistan ise tatbikatın kendi karasularını ihlal ettiğini iddia ederek davetli ülkelerin temsilcilerine “Katılmayın” çağrısı yapmıştı.



İlk milli füze

Tatbikatın seçkin gözlemci gününün ilk etkinliğinde SAS timleri sualtındaki mayını kontrollü patlama ile imha etti. Daha sonra SAT timleri Yılancık Adası’na senaryo gereği sualtından sızarak askeri hedefleri yok etti. SAT komutanı Kıdemli Albay Turan Ecevit’in yönettiği operasyonda, başka bir SAT timi de uçaktan paraşütle atlayarak adayı ele geçirdi. Daha sonra açık denizde TCG Kudret Güngör lojistik gemisinden fırkateyn, korvet ve hücumbotlara aynı anda yakıt ikmali yapıldı. Donanma Komutanlığı bandosunun konseri eşliğinde yapılan yakıt ikmali takdir topladı. Deniz helikopteri olan Sea Hawk’tan atılan ilk milli füzelerimizden Temren füzesi ilgi çekti. Yine Sea Hawk helikopterinden hareketli bir yüzer hedefe Hellfire füzesi atılarak batırılması sağlandı. Temren füzesinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca bir tatbikatta ilk kez kullanıldığı öğrenildi.



‘En temel ilkemiz dostluk ve barış’

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı en büyük tatbikatına katılan yabancı askeri ataşelere hitap eden Orgeneral Hulusi Akar, “Faaliyetlerimiz sırasında komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri içinde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz ve bu faaliyetlerimizin icrası sırasında dostluk ve barış bizim için en temel ilkedir” dedi.

‘Tatbikat çok iyi organize edilmiş’

Çin Savunma Ataşesi Tuğgeneral Zheng Qinli, “Tatbikat çok iyi planlanmış ve organize edilmiş. TSK’nın sahip olduğu bilgi ve becerileri kapsamlı bir gösterisini izledik. Bundan sonra TSK ile işbirliğimizi arttırmak istiyoruz. Bizde inşa ettiğimiz uçak gemisi ile bölgemizde devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Gemide karartma uygulandı

Akar, tatbikat için Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığına helikopterle geldi. TCG Kemalreis’e gelişinde ‘silistre’ adı verilen, üst rütbeli subayların savaş gemilerine çıkışında çalınan geleneksel denizci düdüğü çalındı. Akar’ın TCG Kemalreis Fırkateyni’ne çıkmasının ardından gemi ana direğine Genelkurmay Başkanlığı forsu çekildi. Geminin demir alıp limandan ayrılmasının ardından denizaltı saldırısına karşı harekat uygulaması hayata geçirildi, karartma uygulandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 2 helikopter ile deniz karakol uçağı deniz üzerinde arama yaparken harekata 2 gemi de katıldı. Römorkörün çektiği 10 kilometre uzaklıktaki hedefe sancak gemisinden top atışları gerçekleştirildi. Donanma Komutanı Oramiral Kösele, gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Ayhan Akdoğan’a atış emri verdi. Akdoğan’ın “Bismillah, atış serbest” ifadesinin ardından başlayan atışlarda hedef tam isabetle vuruldu.








Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 24.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSAL Denizcili..
 ORSA Tanker İşlet..
 ŞAHPET Denizcilik..
 ULUSAL Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 BANMARİN Denizcil..
 AE Medya Turizm İ..
 YAREN Denizcilik
 MİRA Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim