Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye’den kalkan yardım gemileri
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Mersin'in Silifke ilçesinde demirli bulunan ve ramazan ayında un, şeker, ilaç ve çocuk malzemelerinden oluşan 15 bin tonluk yardım malzemesini Somali'ye götürecek Sebat adlı gemide incelemelerde bulundu.

Kınık, Taşucu Seka Limanı'nda demirli gemide incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, iklim felaketinden sonra Afrika'nın özellikle doğu bölgesinde ve Yemen'de çok büyük bir kuraklık başladığını, bunun son 60 yılın en ağır kuraklığı olduğunu ve büyük bir açlık krizini tetiklediğini söyledi.

Özellikle silahlı çatışmaların yaşandığı ve devlet düzeninin zayıf olduğu Somali, Yemen ve Güney Sudan'da bu durumun tam bir felaket halini aldığını anlatan Kerem Kınık, şöyle konuştu:

"Kızılay olarak biz ve Anadolumuzun yardımsever insanlarıyla, devletimizin AFAD, TİKA, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumlarıyla Cumhurbaşkanımızın mart ayında başlatmış olduğu 'Umudu Ol' kampanyasıyla beraber harekete geçtik. Bu çerçevede bu hareket bugün aslında son noktalarına gelmiş oldu. Bugün MersinTaşucu Limanı'nda 15 bin tonluk Sebat gemisinin yüklenmesini izliyoruz. Bu anlamda gemimizin kalkmasına 1-2 gün kaldı. Bu geminin içerisinde 15 bin tonluk gıda var. Un, şeker, ilaç, çocuk mamaları olacak. Somali'nin bütün bölgelerine gidecek bu yardım. Bu geminin içerisinde bin tır insani yardım malzemesi var. O bölgede 3 milyon insanı bir ay boyunca besleyebilecek gıda barındırıyor. O bölgeye çok büyük bir destek olacak, tam da o insanlar ölümle pençeleşirken."

Kınık, Sebat gemisine benzer 2 geminin daha hazırlandığını, bundan sonraki geminin Yemen'e gideceğini ve aynı yükü taşıyacağını aktardı.

Yemen'de sadece geçen yıl 65 bin çocuğun açlıktan öldüğünü bildiren Kerem Kınık, "Şu an büyük bir kolera salgını var. Somali, Yemen ve Güney Sudan da. Yemen'i takiben de inşallah Güney Sudan'a Cuba bölgesi ve kuzey bölgelerine ulaşmaya çalışacağız. Bu büyük bir seferberlik. Devletimizin, milletimizin, Kızılay, AFAD, TİKA'nın el birliğiyle yapmış olduğu, aslında büyük bir iyilik inisiyatifi. İnşallah o bölgedeki açlıkla boğuşan, ölümün kıyısına gelmiş olan yaklaşık 9 milyon insana bu gemiler aracılığıyla ulaşacağız. 9 milyon insanı en azından ramazan boyunca bir ay besleyebilecek gıdaları o insanlara ulaştırmış olacağız." dedi.

"Somali'ye gönderdiğimiz gemi sayısı 12 oluyor"

Kınık, bu geminin son 6 yıldaki 16'ncı insani yardım gemisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Geçen sene sadece Somali, Etiyopya ve Gazze bölgesine 5 gemi gönderdik. Bununla beraber Somali'ye gönderdiğimiz gemi sayısı 12 oluyor. Bununla beraber 85 bin ton gıda malzemesi ve insani yardım malzemesini sadece Somali'ye göndermiş oluyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı, bir övünç meselesi ama insanlığa olan borcumuzu bir şekilde ödediğimiz için de sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyoruz. Bu gemilerin içerisinde taşınan yük Somali bölgesinde Somali Kızılayı ile yerel yetkililerle ve Türk Kızılayının Somali delegasyonu aracılığıyla Somali'nin bütün bölgelerine, özellikle kuraklığın vurmuş olduğu bölgelere dağıtılacak. Bu da çok büyük bir operasyon. A'dan Z'ye kadar bu operasyonu gerçekleştiren, emeği geçenlere teşekkür ederim."

Kerem Kınık, ramazanın Türk Kızılayı ve bütün insani yardım kuruluşları için gökten yağan bereket yağmurlarını toplama ayı olduğunu, bu ay boyunca bazı etkinlikler yapacaklarını vurguladı.

"Umudu Ol" kampanyasının ramazanda da devam edeceğini dile getiren Kınık, "Bu kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, 'www.kızılay.org.tr' internet sitesinden veya 168 numaralı çağrı merkezimizi arayarak uzmanlarımızla görüşebilirler. 2868 kısa mesaj hattına boş mesaj veya BAĞIŞ yazarak 10 lira katkı verebilirler. Bütün Türkiye geneline yayılmış olan PTT işlem merkezlerinde 2868 posta çeki hesabımıza doğrudan para yatırabilirler. Türkiye'nin bütün kamu ve özel bankalarındaki online bağış hesaplarına destek verebilirler." ifadelerini kullandı.

Kınık, gelecek yıl 150'nci yıllarını kutlayacaklarını, "veren el ile alan el" arasında güvenli bir köprü olmaya çalıştıklarını da vurguladı.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 25.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOLDEN A.Ş.
 KALYONCU Denizcil..
 ORIENT Shipping C..
 NEVMAR Denizcilik..
 PASİFİK Lojistik ..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 FUDEN
 DENİZ-AY Denizcil..
 YIGIT Shipping Co..
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim