Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Yat kaptanları mezun oldu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet çoşkusunu yaşadı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun Şükran Rauf Nasuhoğlu Araştırma, Eğitim ve Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da düzenlenen mezuniyet törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Okul Müdürü Tuncay Kuleli, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, ünlü denizci Sadun Boro'nun kızı Kısmat Deniz Polat ve okul öğretmenleri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.



15 öğrencinin mezun olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından slayt gösterileri ve konuşmalar ile devam etti. Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yat Kaptanlığı Bölümü öğrencisi Eda Aras, "Burada bulunduğumuz süre içerisinde öğrendiğimiz en önemli şey gittiğimiz yerlere ailemizi götüremesek de bu yerlerde birer aile olabilmektir. Biz burada arkadaş dost ve hatta birer kardeş olmayı öğrendik. Öğrendiğimiz bir diğer önemli şey ise denizci olmanın ne kadar kutsal olduğudur. Kardeşlerim eminim ki bizler bu yolda daima birbirimize destek olacak ve emin adımlarla yürüyeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun" dedi.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Tuncay Kuleli ise mezun olan öğrenciler için bugünün çok farklı bir anlam taşıdığını belirterek, "Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde doğru teknik bilgiler ile donattı. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin yakınlarınız için, ülkeniz için çok şeyler olduğunu biliyorsunuz, biz de biliyor ve inanıyoruz. Sevgili gençler, denizcilik deyimi ile; Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulumuza geldiğinizde Funda Bismillah diyerek okulumuza demir atmıştınız. Şimdi Vira Bismillah deme zamanı geldi. Fırtınasız denizlerde, güvenli limanlarda Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Öğrenciler düzenlenen temsili teslim töreninin ardından mezuniyet yemini ederek diplomalarını aldı ve kep atma çoşkusunu yaşadı.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KLAS Gemi acental..
 ÖZPINAR Denizcili..
 REYSAŞ Denizcilik
 ENKA İnşaat
 GMARİN
 KALYON Denizcilik..
 HASRETLER Gemicil..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ÖZGÜN Company
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim