Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TCG Giresun, Aden Körfezi'ne yola çıktı
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle, Birleşik Görev Kuvveti-151 kapsamında, Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele harekatına katılacak TCG Giresun Firkateyni uğurlandı.

Aksaz Deniz Üssü'ndeki 3 numaralı parmak iskelede, TCG Giresun Firkateynini uğurlamak için düzenlenen törene; Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, deniz üssünde görevli komutanlar, TCG Gemlik Giresun personeli ve göreve giden askerlerin yakınları katıldı. Törende konuşan Tuğamiral Uça, TCG Giresun'un 5.5 ay süreyle Birleşik Görev Kuvveti-151 taktik komutasında deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine destek sağlayacağını söyledi. Geminin 10 Kasım 2017'de geri döneceğini işaret eden Uça, TCG Giresun'un ayrıca kontrol ve sancak gemisi görevlerini de üstleneceğini bildirdi.



SEYRE ÇIKMADAN EVLİLİK TEKLİFİ YAPTI

TCG Giresun Fırkateyni'nde görevli Deniz Astsubay İlkay Betullah Cambunar, Afyonkarahisar'dan gelen üniversite öğrencisi kız arkadaşı Buşra Memişoğlu'na evlenme teklifinde bulundu. Katılımcıların önünde kız arkadaşının önünde diz çöken Astsubay Cambunar, çıkardığı tek taş yüzüğü uzatarak kendisiyle evlenmesini istedi. Gözyaşlarına hakim olamayan Memişoğlu, teklife 'evet' dedi. Memişoğlu, "Şu an gurur, mutluluk ve hüznü bir arada yaşıyorum. Sağsalim geri dönsün nikah merasimlerine başlayacağız" dedi.

GURUR HÜZÜN VE GÖZYAŞI

Konuşmaların ardından TCG Giresun Komutanı Deniz Yarbay Murat Aktaş, Güney Görev Grup Komutanı Uça'ya "seyre hazır raporu" vererek yola çıkmak için müsaade aldı. Uça da gemi komutanı ve personeline başarı diledi. Daha sonra gemi personeli, Aksaz Askeri Bandosu'nun çaldığı marş eşliğinde koşar adımlarla tören alanından ayrılarak gemideki görev yerlerini aldı. Limandan ayrılan gemiyi, asker aileleri iskelenin ucuna kadar gelerek uğurladı. Askerlerin arkasından el sallayan ve gözyaşı döken yakınları, gurur ile hüznü bir arada yaşadı.

SEKİZ YILDA 20 FİRKATEYN GÖREVLENDİRİLDİ

Türk Deniz Kuvvetleri bugüne kadar deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında 2009 yılından bu yana Aden Körfezi ve çevresinde 20 fırkateyn görevlendirdi. Türkiye'nin istikrarlı ve etkin desteği sayesinde son 8 yıldır bölgede herhangi bir Türk gemisi kaçırılmadı ve deniz haydutluğu faaliyetleri bitme noktasına geldi. TCG Giresun Fırkateyni'nde çoğu rütbeli 210 personel görev yapacak. Bölgede yaklaşık 5.5 ay kalması planlanan gemiye, görevi sırasında bir SH-70 helikopteri, bir sualtı görev timi (SAT) ve bir amfibi hücum timi eşlik edecek. TCG Giresun, Birleşik Görev Kuvveti-151 faaliyetlerinde Türk Kızılayı için Somali'ye yardım malzemesi taşıyacak gemiye refakatte bulunacak. Fırkateyn, 2009, 2010,2011 ve 2015 yıllarında toplam dört kez Aden Körfezi'nde görev yaptı. Gemide Arapça, Almanya, Fransızca ve Rusça bilen personel görev alıyor. Daha önce Lübnan'daki UNIFIL harekatına da katılan gemi, deneyimli personeliyle üç ay karaya ayak basmadan görev yapabiliyor. Gemide bir basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen görev yapıyor. Gemide dünyanın her yerinden konuşabilmeye imkan sağlayan uydu telefon sistemi de bulunuyor.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 05.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HDR Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 SANOVEL İlaç
 GENÇ Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 SARP Turizm
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 METEAR Deniz İşle..
 PASİFİK Denizcili..
 UTL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim