Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Somali'ye yardım götüren gemi Mersin'den uğurlandı
Türk Kızılayı, AFAD ve TİKA'nın organizasyonuyla Somali'ye 13 bin ton gıda ve insani yardım malzemesi götürecek gemi törenle Mersin'den uğurlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine başlatılan "Umudu ol" kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), organizasyonuyla Somali'ye 13 bin ton gıda ve insani yardım malzemesi götürecek Sebat adlı gemi Mersin'den uğurlandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, geminin uğurlanması için Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün çok önemli bir günün yaşandığını söyledi.

Açlık çeken, kuraklıktan ve iç savaştan dolayı her gün binlerce insanın öldüğü Afrika'ya Türkiye'deki kardeşlerinin bir gemi dolusu sadece erzak değil muhabbet ve dostluğu da gönderdiğini anlatan Kaynak, geçen yıl da Mersin'den Gazze'ye ramazanda insani yardım gönderildiğini hatırlattı.

Nisan ayında Somali'de olduğunu anımsatan Kaynak, "Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağını gören ve Türk Kızılayı'nın bu kırmızı hilalini gören insanların yüzünden oluşan sevinci, coşkuyu görmelisiniz. Çünkü dünyada sadece o coğrafyaya gidip, kendilerini sömürmek için değil, bir şeyler vermek için gelenin Türkiye, Türk Kızılay'ı, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olduğunu bilen milyonlar var. " dedi.

Kaynak, nisan ayında Somali'ye gittiklerinde yardım faaliyetinin ilk etabını başlattıklarını ve orada 12 bin aileye yetecek bir yardımı tırlarla Somali içlerine gönderdiklerini kaydetti.



"Somali'de hangi kapıyı çalarsanız çalın tek umut Türkiye"

Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de 260 bin insan ölürken, Somali'ye eşini ve çocuklarını alıp gittiğini ve çadırlara, naylon evlere girip oradaki masum Somalili çocukları kucaklayıp gönül kapılarını açtığını anımsattı.

Türkiye'nin başı sıkışan herkesin gönül rahatlığıyla el uzattığı, gönül rahatlığıyla sığındığı bir ülke olduğunu vurgulayan Kaynak, "Allah'a şükürler olsun. Bütün bunları bize yaptıran güç aslında milletimizin desteği." ifadelerini kullandı.

Kaynak, gemide insani yardım malzemeleri ve ilaç olduğunu belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"2002 yılında sadece 80 milyon dolar dış yardım yapabilen bir ülkeden 2016 yılında 6,5 milyar dolar insani yardımlar yapabilen bir ülkeye gelindi. İnşallah bu çalışmalarımıza bundan sonra Lütfi Elvan ile beraber kalkınma projeleriyle devam edeceğiz. Evet onlar kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar bu yardımlarımız devam edecek. Biz bu gemiyi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarını yerine getirmek üzere un, şeker, çocuk mamasıyla donattık. Özel sektörden bir kısım şirketlerin desteğiyle önemli bir miktarda ilaç yardımı da götürüyoruz. Somali'de ilk asfalt yolu Türkiye Cumhuriyeti yapmıştır. Somali'de hangi kapıyı çalarsanız çalın tek umut Türkiye, tek umut Türk kardeşleridir. Rabbim bizleri bu umudu boşa çıkarmadan hem milletimize hem mazlum, mağdur insana hizmet etmekte daim kılsın inşallah. Bu gemi inşallah Kadir Gecesi'ne Somalilerin imdadına yetişsin."



Milletimiz ve devletimiz her dönemde hamiyet sahibi olmuştur"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ruhunun daha bir anlam kazandığı mübarek ramazan gününde Somali'ye insanı yardım götüren Sebat adlı gemiyi uğurlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Elvan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde pek çok alanda sebat ettiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
"Türkiye mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmakta sebat ediyor. Onların yardımına koşmakta, onlarla aynı acıyı ve sevinci paylaşmakta sebat ediyor. Küresel zulme, küresel adaletsizliğe, küresel açlık ve sefalete karşı hakkın yanında, adaletin yanında, vicdanın yanında, kardeşliğin yanında olmakta sebat ediyor. İnsani olan her konuda hakkın sesini 'Kim ne diyecek' demeden, dengeler adına hareket etmeden dile getirmekte sebat ediyor. Bu Türkiye'nin gönül yüceliğidir. Bu milletimizin büyüklüğü, engin gönüllü olmasıdır. Bu devletimizin hamiyet ve vicdan eksenli bir politika izlemesidir."

Elvan, geminin anlamlı bir yükü olduğunun altını çizerek, "Milletimiz ve devletimiz her dönemde hamiyet sahibi olmuştur. Elindekini paylaşmaktan, ihtiyaç sahibinin rengine bakmadan, inancına bakmadan, hangi coğrafyada yaşadığına bakmadan ihtiyacına koşmaktan bir an için geri durmamıştır. Bu gemi sadece ihtiyaç malzemesi veya gıda malzemesi taşımakla kalmıyor aynı zamanda milletimizin de gönül yüceliğini taşıyor." dedi.

Konuşmaların ardından gemi katılımcılar tarafından Somali'ye uğurlandı.




Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 05.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMEK Denizcilik ..
 OZI Yatching
 GARANTİ Denizcili..
 SERMAR Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
 GİSAN Gemi
 YAVUZNAZ Denizcil..
 ACT Deniz Taşımac..
 BERK Turizm Yatçı..
 SİMPLYDİVİNG
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim