Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanan gemi kaptanına soruşturma
Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan Panama bayraklı kuru yük gemisi 'Salix'in alkollü olduğu ileri sürülen Türk kaptanı O.B.'nin, Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) ile kurduğu telsiz irtibatı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği rapor edildi. VTS'in raporu doğrultusunda, Liman Başkanlığı'nın talimatıyla Bozcaada'nın kuzeyine demirletilen geminin kaptanı hakkında yasal işlem başlatıldı.



Çanakkale Boğazı’ndan geçen bir geminin kaptanı hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle işlem başlatıldı. Ukrayna’nın Berdyansk Limanı’ndan Mersin’e giden 92 metre boyunda ve 2 bin 120 groston ağırlığındaki Panama bayraklı ‘Salix’ adlı kuru yük gemisi, bugün saat 02.45’de Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. 3.5 saatlik süren boğazdaki seyirinin ardından Ege Denizi’ne açılmak üzereyken geminin kaptanı, tüm gemiler gibi Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) ile VHF 13’üncü kanaldan telsiz irtibatı kurdu.

Alkollü olduğu öne sürülen Türk kaptan O.B., iddiaya göre telsizden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretlerde bulundu. VTS yetkilileri bu durumu Çanakkale Liman Başkanlığı’na rapor etti. Bunun üzerine Liman Başkanı Ramazan Yılmaz’ın talimatıyla, ‘Salix’ adlı geminin alkollü olduğu ileri sürülen kaptanı azledildi. İkinci kaptan dümene geçti ve gemi yasal işlemler yapılması için en yakın demir yeri olan Bozcaada’nın kuzeyine demirletildi.

Konuyla ilgili savcılığa bilgi verilmesi üzerine Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı devreye girdi. Gemiye çıkan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği belirtilen kaptanın ifadesini almaya başladı.

Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Salix adlı gemi boğaz çıkışı yaparken, kaptan alkollü olsa gerek telsiz kanalından umuma açık vaziyette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’a hakaret içeren sözler sarf etmiş. VTS yetkilileri konuyu bana aktardı. Ben de geminin demirletilerek, yasal mevzuat çerçevesinde gereğinin yapılması talimatını verdim. Birinci kaptan alkollü olduğu için hemen azledilmesini istedim. En yakın demir sahasına kadar gemiyi ikinci kaptanın kullanması talimatını verdim. Gemi Bozcaada’nın kuzeyine demirletildi. Olay yargıya intikal etti. Biz de idari yönden gerekli yasal işlemleri yapacağız” dedi.



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 08.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ICM Havacılık A.Ş
 DENİZ Destek
 GENÇER Denizcilik
 POLARİS Denizcili..
 ADAFARM Su Ürünle..
 AKMAR Denizcilik
 EGE Su Altı Hizme..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 EREĞLİ Denizcilik..
 CAMUZLAR Sea Prod..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim