Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Tübitak Marmara Araştırma gemisi, 3 denizi dolaştı
TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsüne bağlı olarak 2013 yılında hizmete alınan R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi ülkemizin kendi sınıfında en donanımlı “araştırma gemisi” konumunda bulunuyor.



Kendi sınıfında Türkiye'nin en gelişmiş donanımına sahip araştırma gemisi olan R/V TÜBİTAK Marmara kirlilik izleme kapsamında 3 denizi dolaştı. Türkiye'yi çevreleyen tüm denizlerde kirliliğin izlenmesi ve doğal ekolojik hayatın korunması kapsamında önemli bir görev icra eden R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme projesi kapsamında Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde çalışmalar yürütüyor.

Araştırma gemisi hakkında bilgi veren TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Müdürü Nuh Yılmaz, deniz ve körfezlerimizin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için oşinografik ve hidrografik dinamiklerin araştırılmasının ve biyolojik çeşitliliklerinin belirlenmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Boğazlarımız başta olmak üzere kıyılarımızın ve özel koruma bölgelerinin gemi taşımacılığı ve gemi kazalarıyla denize dökülen petrol, sintine, kimyasal ve radyoaktif maddeler ve balast suyu gibi tehlikeli atıkların tehdidi altında olduğunu belirten Yılmaz, balıkçılık ve turizm gibi denizcilik faaliyetleri için önemli bir tehdit oluşturan bu tarz tehlikelerin yaratacağı kayıpları doğru belirleyebilmek için çok disiplinli deniz araştırmaları altyapısının gerekli olduğunu söyledi.

TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsüne bağlı olarak 2013 yılında hizmete alınan R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi ülkemizin kendi sınıfında en donanımlı “araştırma gemisi” konumunda bulunuyor. 42 metre uzunluğundaki gemi, 11 Araştırmacı ve 12 Gemici olmak üzere 23 kişilik mürettebatıyla körfez ve açık denizlerde 3 bin metreye kadar deniz araştırmaları yapabiliyor. 15 gün süreli kesintisiz seferlerin yapılabildiği gemide inkubasyon odası, ıslak ve kuru laboratuvar ve bilgisayar laboratuvarı sayesinde uygulamalı araştırmalar, eğitim ve bilimsel organizasyonlar tam donanımlı olarak yapılabiliyor. R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi karinasına monte edilmiş bulunan çok hüzmeli derinlikölçer (MBES) sistemi ile deniz dibinin haritasını çıkardığı gibi liman ve boğazlar için son derece önemli olan akıntı profili ölçüm yapabilme yeteneğine de sahip bulunuyor.

Araştırma gemisine yeni kazandırılan sığ su araştırma teknesi sığ sularda deniz tabanını ve deniz taban altını akustik olarak görüntüleyebiliyor. Bu imkan sayesinde yakın kıyılarımızda çokça olduğuna inanılan ve büyük bir turizm potansiyeli içeren yeni batık kentlerin bulunması mümkün olacak.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 22.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRIO Denizcilik İ..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 GARANTİ Denizcili..
 BOYBEYİ Denizcili..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 THE MOORİNGS Yach..
 SAMBURCO Denizcil..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 DENTA Denizcilik
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim