Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım, Yalova'da iki gemiyi denize indirdi
Sektör temsilcilerinin sitemleriyle karşılaşan Yıldırım, krize ilgisiz kalındığı yönündeki algılamaları asla kabul edemeyeceklerini vurguladı.

Yalova Tersaneler Bölgesi'nde inşa edilen iki gemi, törenle denize indirildi. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Tersane alanına helikopterle gelen Yıldırım'ı; Yalova Valisi Mehmet Ersoy, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve protokol mensupları karşıladı. Yıldırım ilk olarak Cemre Tersanesi'ne gelip Norveç şirketi Havyard Group için inşa edilen platform ve sismik araştırma gemisi Jupiter'in denize indirilme törenine katıldı.

Havyard Group Yönetim Kurulu Başkanı Per Seavik ve Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek'in konuşmalarını dinleyen Bakan Yıldırım, daha sonra geminin denize indirilişini izledi. Gemiyi denize Havyard Group CEO'su Johan Beakke indirdi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN, "GEMİ SU ALIYOR" SİTEMİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, buradaki törenin ardından Özata Tersanesi'nde yapılan 7 bin 800 DWT ağırlığındaki kimyasal tankeri 'FT Sturla'nın suya indiriliş törenine katıldı. Yıldırım, burada sektör temsilcilerinin sitemleriyle karşılaştı.

Geminin sahibi olan Furtrans Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ürkmez, "Gemi su alıyor" diyerek gemi inşa sektörünün hükümetin vereceği can suyunu beklediğini söyledi.

Ürkmez'in ardından mikrofona gelen Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da krizi en ağır hasarla atlatacak sektörlerin gemi ve taşımacılık sektörü olduğunu vurguladı.

Sektörün hızla eridiğine işaret eden Kalkavan, konuşmasında, "Tabii ki gelecek çok iyi olacak. Ama hangi gelecek? Yakın gelecek mi, uzak gelecek mi? Türkiye çok güçlü bir devlet. Türkiye bu krizi en az hasarla atlatacak ülkelerden bir tanesi. Ama hangi sektörler ayakta kalacak, hangi sektörler az hasarla atlatacak diye baktığımızda, en ağır hasarı alacak sektörlerin başında, hatta birinci sırada gemi inşa ve taşımacılık sektörü geliyor. Diğer sektörlerde yüzde 20, yüzde 10 etkileşim olurken, gemicilik sektöründe yüzde 98 etkileşim yaşanıyor. Sayın Bakanım, 'Endişeye gerek yok' dedi. Ama Sayın Bakanım o kadar endişeliyiz ki, gerçekleri konuşmak gerekirse, bu ülke gemi inşa sektöründe son 5-6 yılda katetmiş olduğu yolu buzun erimesi gibi hızla aşağıya doğru katediyor. Bu sene gemi teslim adedi görünürde 93, 2010 yılı için 47, 2011 yılı için 30, 2012 için 0, 2013 için 0'dır" dedi.

KRİZE İLGİSİZ KALINDIĞI YÖNÜNDEKİ ALGILAMAYI KABUL EDEMEYİZ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, "Krize ilgisiz kalındığı, hiçbir şey yapılmadığı gibi bir algılamayı asla ve asla kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Hükümetin gereken tedbirleri aldığını dile getiren Yıldırım, "Global bir kriz yaşıyoruz. Bu krizin ülkemize de etkileri şüphesiz var. Deniz ticaretimize ve gemi inşa sektörümüze etkisi var. Bunun hepimiz farkındayız. Bunun hükümet de farkında, sektör de farkında. Ama bu krizin en az hasarla atlatılması için de baştan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu sektörle birlikte yapıyoruz. Hükümet olarak, bakanlık olarak bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Onun için krize ilgisiz kalındığı, hiçbir şey yapılmadığı gibi bir algılamayı asla ve asla kabul etmemiz mümkün değildir. Sizlerle iki hafta önce Başbakanımızın başkanlığında toplantı yaptık. Ekonomiden Sorumlu Bakan, Maliye Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı ve benim katıldığım bir toplantı gerçekleştirdik. Orada bütün sorunları teker teker anlattınız. Bunların notları alındı ve çalışmalar başladı. Geçmiş yıllara ait teşvik sorununuz vardı. Bu ele alındı, şimdi bunun çözümü için düğmeye basıldı, Maliye ile Hazine birlikte çalışıyor. İkinci sorun neydi? Sektörde sürdürülebilir inşaatın, kalkınmanın devamı için kredi mekanizmasının çalıştırılması, garanti fonlarının işletilmesi. Daha geçen pazartesi günü hazinenin kredi garanti fonu kurması için kanun teklifini imzaladık, Meclis'e de gönderdik. İşte sizin çözümünüz burada. Bir şey yapılmıyor gibi bir algılamayı burada asla kabul etmem mümkün değil. Hazine kuracağı garanti fonuyla, bankalarla, TOBB'la beraber gerekli kredi mekanizmasını oluşturacak ve sektörümüze, diğer sektörlere gerekli desteği verecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 7 bin 800 DWT ağırlığında, 119,86 metre boyunda ve 17,20 metre enindeki FT Sturla isimli kimyasal tankeri denize indirildi. Geminin denize indirilme işleminin uzayacak olması ve Bakan'ın yoğun programı sebebiyle sadece kurdele kesildi. Geminin suya indirilişini temsil eden kurdeleyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Furtrans Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ürkmez'in kızı Ebru Ürkmez kesti.

Kaynak: iha
Eklenme tarihi: 25.05.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSAY
 FIRST GROUP Inter..
 GÜLTER Denizcilik..
 HİLAY Denizcilik ..
 ALABANDA Deniz Ta..
 ADAMAR Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 MERYEM ANA Deniz ..
 ALESTA Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim