Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İDO, 5 yılda 6 Türkiye kadar yolcu taşıdı
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), 2005 yılında Şehir Hatları'nın devralınmasından bu yana 368 milyon yolcu, 24 milyon araç taşıyarak bir rekora imza attı.

Son 5 yılda cirosunu 1 milyar 456 milyon 109 bin 430 TL'ye çıkaran İDO, önümüzdeki dönem için kendisine daha büyük hedefler koydu. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, 5 yeni Şehir Hatları vapuru, 3 yolcu motoru ve Marmara'nın kuzey-güney ulaşımında önemli bir adım olan Ro-Ro gemi projesinin bu sene içinde hayata geçirileceğini açıkladı. 1987 yılında kurulan İDO, bugün Marmara Bölgesi'nde toplam 34 hatta 85 noktaya hizmet götürüyor. 2005 yılı Şubat ayında İstanbul Şehir Hatları işletmesini devralan İDO, bugün toplam 102 gemi ile dünyanın en büyük araç ve yolcu taşımacılık şirketi. Kurum son 5 yıllık dönemde 400 milyon dolar yatırım yaparak şehir hatlarında taşınan yolcu sayısını 50 milyondan 368 milyona, araç sayısını 2,6 milyondan 24 milyona çıkardı. Yatırımlarına devam eden İDO'da Genel Müdür Ahmet Paksoy, özellikle bu sene bitirileceği açıklanan Ro-Ro gemi projesiyle birlikte kamyonların da deniz ulaşımındaki yerini alacağını belirtti.

Haliç için üretilen 3 yolcu motorundan ilkinin temmuz ayından itibaren suya ineceği bilgisini veren Paksoy, 5 Şehir Hatları vapurunun da üretimine devam edildiğini söyledi. Hedeflerinin bütün İstanbul'u devamlı taşımak olduğunu kaydeden Paksoy, "Vapurlar, deniz taksiler ve yolcu motorları, sadece yaz aylarında değil kış aylarında da cazip bir ulaşım aracı. Bizim amacımız 5 yılda taşınan 368 milyon yolcu sayısını önümüzdeki 5 yıl içerinde daha yukarılara çekmek." diye konuştu.

Filoya yeni kazandırdıkları Şehir Hatları vapurları, feribotlar, yolcu motorları ve deniz taksiler ile deniz ulaşımında sıçrama yaptıklarını dile getiren Paksoy, üretimin hiçbir dönemde durmadan devam edeceğini sözlerine ekledi. Paksoy, restore ve yenileme çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydederek, "2005 yılında devralınan Şehir Hatları vapurlarının tümü elden geçirildi, 5 yolcu gemisi tepeden tırnağa yenilendi. İskeleler de İstanbulluya yakışır şekilde tadil edildi, yenilendi." dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 06.06.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CM Denizcilik San..
 LORİ Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
 RANA Denizcilik
 ALMEYDA
 S.S. Marmara Adas..
 GOKTAS Yatcilik L..
 CSM Denizcilik ve..
 DERIN Denizcilik
 ÖZEL Martı Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim