Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ABD’den gelen kruvaziyer gemisi beşe katlanacak
Kruvaziyer gemilerine yolcu başına 30 dolarlık destek kararı doping etkisi yaptı. ABD’li cruise firmaları gemi sayılarını 2018’de 5’e katlarken, Avrupalı firmalar da Türkiye’yi yeniden planlamalarına alıyor.




Kruvaziyer gemilerinin rotasını tekrar Türkiye'ye çevirmek için seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolarlık destek kararı etkisini hissettirmeye başladı. Uluslararası cruise firmaları 2018 için Türkiye'ye yönelik planlamalarını revize ederken, sektörde büyük bir paya sahip olan ABD'li cruise şirketleri Türkiye'nin payını artırdı. Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, bu yıl Türkiye'ye toplamda ABD'li 10 cruise gemisinin yanaşacağını belirterek, "Gelecek yıl bu sayı daha da gerileyecekti ancak destek kararıyla firmalar Türkiye'nin payını artırma kararı aldı. 2018'de yaklaşık 50 ABD'li cruise gemisi Türkiye limanlarına gelecek" dedi.

AVRUPALI DA GELİYOR

Bu yıl 110'u Yunan Adaları'ndan, 10'u da ABD'den olmak üzere toplam 120 geminin Türkiye'ye geleceğini aktaran Öner, gelecek yıl bu sayının 200'ü bulabileceğini söyledi. Öner, "Geçen yıl terör bahanesiyle Türkiye'yi rotalarından çıkaran Avrupalı cruise firmalarının da ülkemize tekrar döneceğini öngörüyoruz. Eylül ayında Hamburg'da kruvaziyer zirvesi yapılacak. Konuyu orada da gündeme getireceğiz" diye konuştu. 2015'te 1 milyon 800 bin kruvaziyer turistinin Türkiye'ye geldiğini aktaran Öner, 2016'da bu oranın 600 bine gerilediğini kaydetti. Destekle birlikte 2018'de 2016 rakamlarının yakalanacağını aktaran Öner, "Eğer destek süreklilik arz eder ve herhangi bir terör olayı yaşanmazsa 2019'da 2015 rakamları yakalanır" ifadelerini kullandı. ABD'li Royal Caribbean'ın Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, bu yıl Türkiye'ye ortalama 3 bin yolcu kapasiteli 10 gemilerinin yanaştığını, destekle birlikte gemi sayısını 5 katına çıkaracaklarını söyledi. İstanbul'u liman sorunu nedeniyle planlamalarına dahil edemediklerini anlatan Canıyılmaz, "Ancak 2016'da rotamızdan çıkardığımız Bodrum, Marmaris ve Çeşme'ye 2018'de tekrar yanaşacağız" şeklinde konuştu.

TÜRKLER CRUİSE'U SEVDİ

Türkiye'den cruise tatilini tercih eden turist sayısının son iki yılda yüzde 300 arttığını aktaran Canıyılmaz, "Mimai'den Karayip Adaları'na 52 hafta boyunca sefer düzenliyoruz. Türk turist sayısındaki artışta da Türk Hava Yolları'nın iki yıl önce Mimai'ye direkt sefer başlatması ciddi katkı sağladı" dedi. Bu yıl 11 bin 500 kişiyi tatile çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Canıyılmaz, bunun yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Canıyılmaz, "Sadece Ramazan Bayramı tatilinde bin 275 kişi bizimle cruise turuna çıktı" diye konuştu.





Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 09.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 MULTISERVICE Ship..
 ST Shipping Surve..
 SERHAT Feribot A...
 MİRAGE World Hote..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 YARDIMCI Denizcil..
 OZKAN DENİZCİLİK
 KAPTANOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim