Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İZDENİZ'deki grevin 10 günlük maliyeti 2 milyon TL
İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) ile Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında, 250 personeli kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon lirayı çöpe attı. 1 ayda 1 milyon yolcu ve 65 bin araç taşıyan yolcu ve arabalı vapurların 10 gündür yatması sonucu, 2 milyon liralık gelir kaybedildi. Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şube Mali Sekreteri Selim Çilli, "Kocaoğlu inatlaşmasaydı, 10 günde elde edilen gelirle işçilerin 1 yıllık zam farkı ödenebilirdi. Ancak Kocaoğlu'nun hesabı hepten zarar ettirdi" diye konuştu.



İNADIN FATURASI

66 yıllık tarihinde ilk kez bir grev kararı alan Türkiye Denizciler Sendikası ile uzlaşmaya yanaşmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente ulaşım kaosu yaşatmaya devam ediyor. Liman hizmeti verilemediği için Turyol'a bağlı tekneler de seferlere çıkamayınca günde 50 bin yolcuyla 3 bin aracın yararlandığı deniz ulaşımı kelimenin tam anlamıyla çökmüş durumda. Sekteye uğrayan deniz ulaşımı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZDENİZ işletmesi sorumluluğundaki 12 hafif yolcu gemisi, 2 yolcu gemisi ve 5 arabalı vapur 10 gündür iskelelerde yatıyor. Grevin faturası ise her geçen gün giderek kabarıyor.



1 YILLIK ZAM FARKI

Gemi personeline yüzde sıfır zam ile iskele personeline yüzde 9.5 zammı dayatan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inadı yüzünden işletmenin zarar ettiğini belirten Türkiye Denizciler Sendikası Mali Sekreteri Selim Çilli, 10 günlük zararın 2 milyon lirayı bulduğunu söyledi. 10 gündür yatan gemilerin sefere çıkmadan önce makine bakım giderlerinin de eklenmesiyle zararın 2 milyon lirayı geçeceğini belirten Çilli, "İzmir Büyükşehir Belediyesi taleplerimize makul bir yanıt verseydi bu zarar oluşmayacaktı. Ortaya çıkan 2 milyonluk bedel ile işçilerin 1 yıllık zam farkı da ödenecekti. Ancak şimdi hem maddi zarar oluştu hem İzmirliler ulaşım çilesi yaşadı" dedi.



'KOCAOĞLU UZLAŞMACI DEĞİL'

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Hasan Pekdemir, "Bize şu ana kadar resmi olarak üst düzeyden bir görüşme talebi gelmedi. İzmir halkı grev sürecinde bize destek veriyor. Kocaoğlu'nun daha demokrat bir yaklaşım göstereceğini düşünüyordum ama uzlaşmacı bir elini göremedik. Sıcak bir yaklaşımını göremedik. Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz" diye konuştu. İZDENİZ'deki grevle ilgili CHP Genel Merkezi'nin bilgisinin olduğunu hatırlatan Pekdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin kendileriyle uzlaşmamasına bir anlam veremediğini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gemilere ve iskeleye 600 milyon liralık yatırım yaptığını dile getiren Pekdemir, "Bunlar milli servet, olacak iş değil. Bu bir belediyecilik anlayışı değil, olmaz. İzmirliler bunu görüyor" dedi.




Kaynak: YeniAsır
Eklenme tarihi: 24.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU Denizcil..
 FAAL Denizcilik
 DENİZ FENERİ Ulus..
 ÖZEL Martı Denizc..
 EFYA Denizcilik N..
 ORGANİKSAN Ltd.
 SARIOĞLU Denizcil..
 DEAR B Ltd.
 GLOBUS Uluslarara..
 CREWMEDITERRENIAN..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim