Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
GESTAŞ kazaların sebebi olarak personel hatasını gösterdi
GESTAŞ yaşanan son iki gemi kazası ile ilgili açıklamada bulunarak, kazalarda kusurlu bulunan kişilerle ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını duyurdu.

GESTAŞ Deniz Ulaşım Tic. A.Ş dün yaptığı yazılı açıklama ile son aylarda yaşanan kazalarla ilgili ilk kez konuştu. Çanakkale Yat Limanında kayalıklara çarpan Lapseki Feribotu ve Avşa Adası’nda iskeleye çarpan gemi kazaları ile ilgili açıklamada bulunan GESTAŞ, baş makinist ile ikinci kaptan olarak görev yapan toplam iki personelinin iş akdini fesh edildiğini, ayrıca yaşanan iki kazada kusurlu davranan iki kaptanın da maaşlarından kesinti yapıldığını duyurdu.



“Personelin hatalı olduğuna kanaat getirildi”

GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada ilk olarak, Çanakkale Yat Limanında kayalıklara çarparak durabilen Lapseki Feribotu kazası ele alındı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Filomuzda bulunan Lapseki gemisinde 23 Haziran tarihinde ve Çanakkale gemisinde 12 Temmuz tarihinde iki talihsiz kaza meydana gelmiştir. Çanakkale-Eceabat hattında sefer yapan ‘Lapseki` adlı arabalı feribotumuz, 23 Haziran 2017 tarihinde saat 17.40`ta Çanakkale İskelesi`nden kalkar kalkmaz, rotasından çıkarak Balıkçı Mendireği dış alanına (kayaların olduğu alan) temas etmiştir. 18 Temmuz tarihinde yapılan ifade ve savunma tutanağı toplantısında, Başmakinist görevindeki personelin hatalı olduğuna kanaat getirilmiş, 18 Temmuz tarihi itibariyle açığa alınmış ve Disiplin Kurulu`na sevk edilmiştir. Olayın oluşunda Baş makinist olarak görevli personelin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde ağır kusurlu olduğu, hizmet akdinin iş ve çalışma şartlarına aykırı davrandığı, gerekli özen ve dikkati göstermediği, iş gereklerine uymadığı, gemi kaptanının ise tali kusurlu olduğu Disiplin Kurulu`nca tespit edilmiştir” denildi.

“Tam yolla iskeleye çarpmış”

GESTAŞ ayrıca geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Avşa Adasında iskeleye çarpan gemi kazası hakkında konuştu. Yine personelin hatalı bulunduğunu belirten GESTAŞ, “Filomuzda bulunan ve Güney Marmara hattında faaliyet gösteren ‘Çanakkale` isimli arabalı feribotumuz, 12 Temmuz sabahı saat 06:00`da Avşa`dan kalkış yapmış ve 06:35 sıralarında Marmara Adası`na yanaşacakken tam yolla iskeleye çarpmış, iskeleye, iskele üzerinde bulunan 3 araca ve gemiye hasar vermiştir. 18Temmuz tarihinde yapılan ifade ve savunma tutanağı toplantısında, 2’inci Kaptan görevindeki personel ve usta gemici görevindeki personelin hatalı olduğuna kanaat getirilmiştir. 2. Kaptan ve Usta gemici, bu karar sonrası Disiplin Kurulu`na sevk edilmiştir. Kaza sonrası hazırlanan Tahkikat Dosyası`nda belirtilen evraklar, belgeler, video kayıtları, kaza tutanakları, gemi jurnali, personel ifadeleri incelenmiş, olayın oluşunda 2’inci Kaptan olarak görevli personelin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde ağır kusurlu olduğu, hizmet akdinin iş ve çalışma şartlarına aykırı davrandığı, gerekli özen ve dikkati göstermediği, işin gereklerine uymadığı, gemi Kaptanı ve usta gemicinin ise olayın oluşunda tali kusurlu olduğu Disiplin Kurulu`nca tespit edilmiştir. Kurulun yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde, 2007 yılında Gestaş Deniz Ulaşım`da çalışmaya başlayan, Sınırlı Kaptan yeterliliğine sahip 2’inci Kaptanın oy birliği ile İş akdi feshine karar verilmiştir. 2012 yılında Gestaş Deniz Ulaşım`da çalışmaya başlayan, usta gemici yeterliliğine sahip, usta gemici için kurul üyelerince oylama yapılmış, 3 günlük ücret kesim cezası verilmesine, tekrarı halinde iş akdi feshine oybirliğiyle karar verilmiştir.n 2006 yılında Gestaş Deniz Ulaşım`da çalışmaya başlayan, kaptan/roc yeterliliğine sahip gemi kaptanının oy birliği ile 1 günlük ücret kesim cezası verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.




Kaynak: Çanakkaleolay
Eklenme tarihi: 27.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜNLÜ Denizcilik
 TOPKAPI GROUP
 MERT Denizcilik
 KOCAELİ Denizcili..
 OF Shipping
 ALMEYDA
 YENAL Denizcilik
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 DERIN Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim