Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
‘Barbaros’a sıkı koruma
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arayan R/V Barbaros Hayreddin Paşa’yı korumak için küçük bir filo görevlendirdi.



KKTC açıklarındaki Güzelyurt-3B bölgesinde arama yapan gemiyi 1 fırkateyn, 1 hücum bot ve bir Sea-Hawk deniz savaş helikopteri koruyor. Savaş helikopteri havadan devriye uçuşları yaparken, tam donanımlı fırkateyn TCG Gaziantep denizaltı ve uzaktan güdümlü füzelere karşı koruyor.

Doğu Akdeniz’de ekonomik münhasır alan içinde petrol ve doğal gaz aramak için görevlendirilen R/V Barbaros Hayrettin Paşa, 21 Nisan 2017’de bölgeye inmişti.

Son teknolojik sistemlerle donatılan sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilan ettiği agresif arama sürecinin ilk adımını atarken Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tepkisini çekmişti.

3 aydır KKTC çevresinde dolaşarak Türkiye’nin milli menfaatleri için çalışmalar yapan Barbaros’u korumak ve refakat etmek için Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı düzenli bir filo oluşturdu.

Denizaltılara karşı...

2 ve 3 boyutlu sismik araştırmalar yapan Barbaros’u en yakından takip eden savaş gemisi donanmamızın Gabya sınıfı modern fırkateynlerinden TCG Gaziantep olacak. Sualtından gelecek denizaltı saldırılarına karşı gelişmiş sonarları ve füzeler için uyarı sistemi olan TCG Gaziantep, Barbaros’a en önemli korumayı sağlayacak. TCG Gaziantep kadar donanmamızın en hızlı hücumbotlarından Kılıç sınıfı TCG Bora da, sismik gemi için 24 saat koruma görevi yapacak.

Yüksek süratli hücumbot Barbaros’un önünden giderek büyük destek verecek. TCG Gaziantep’te ki Sea Hawk deniz savaş helikopteri ise havadan ve denizden gelebilecek tehlikelere karşı devriye uçuşları yapacak.

8 kilometre derine bakıyor

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’ne ait R/V Barbaros Hayrettin Paşa gemisi 2013 yılında denize indirildi. Gemi, daha önce de Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’de sismik araştırmalar yaparak petrol ve doğalgaz aramıştı. Denizin 8 kilometre altındaki jeolojik yapıları inceleyebilen geminin gelişmiş sonar ve radarları bulunuyor. Yaklaşık 5 bin ton ağırlığındaki gemi, 84 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğinde. Bir helikopter pisti bulunan gemi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Gemi uydu verileri aracılığıyla pozisyonunu sabitlerken her türlü havada deniz altından veri toplayabiliyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 29.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEM Shipping
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 BAKAN Denizcilik
 SEA JOGGERS
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 ERDOĞAN Shipping
 CEO Maritime Co.
 AK Denizcilik
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 TİM Gemi Mühendis..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim