Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mültecileri kurtaran aktivistlere saldırı
AB destekli Libya sahil güvenliği, mültecileri kurtaran aktivistlere saldırıyor.

Akdeniz'de mültecileri kurtarmak için devriye gezen aktivistlere ait gemilere Libya sahil güvenliği tarafından birçok kez saldırı düzenlendi. AB ise mülteci akışını caydırdığı gerekçesiyle Libya sahil güvenliğini destekleyerek, saldırılara göz yumuyor.



Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren ve mülteciler için çalışma yürüten 75 sivil toplum kuruluşu, Çarşamba günü yaptıkları açıklamayla, Akdeniz'de mültecileri kurtarmak için devriye gezen insan hakları savunucularının gemilerine yönelik tehditlerin son dönemde arttığını duyurdular. Açıklamada, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan Ceuta'nın Fas ile olan sınır bölgesinde faaliyet yürüten “Caminando Fronteras” yardım kuruluşunun çalışanı Helena Maleno Garzon’nun ölüm tehditleri aldığı belirtildi.

LİBYA GEMİLERİ KURTARMA GEMİLERİNE ATEŞ AÇTI

Almanya'da yayın yapan Junge Welt gazetesinden Andre Scheer'in haberine göre, sivil toplum kuruluşları, Libya sahil güvenliğinin de mülteciler için devriye gezen kurtarma gemilerine saldırılar düzenlediğini açıkladı. Salı günü "Proactiva Open Arms" adlı yardım kuruluşuna ait gemi, uluslararası sularda Libya sahil güvenliği tarafından taciz edildi.

Edinilen bilgilere göre, Libya sahil güvenliği aktivistleri Trablus'a götürmek istedi. Kurtarma gemisinden ret gelmesi üzerine ise gemiye ateş açıldı. Yaklaşık iki saat sonra Libyalılar geminin kuzeye doğru hareket etmesini ve bir daha bulunduğu noktaya geri dönmemesini istediler.

Caminando Fronteras adlı kuruluşun verdiği bilgiye göre Libya sahil güvenlik güçleri geçtiğimiz hafta da uyarı ateşleri ile çalışanları rahatsız etmeye çalıştılar. Hafta sonu ise Sea Eye, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Save the Children adlı yardım kuruşları kurtarma operasyonlarının sahil güvenlik tarafından durdurulmak istendiğini belirttiler.

IRKÇILAR DA AKTİVİSTLERİ HEDEF ALIYOR

Çarşamba günü ise ırkçı bir grup C-Star adlı bir gemi ile aktivistleri engellemeye çalıştılar. Kendilerine "Avrupa Savunması" adını veren grup gemilerine "Avrupa'yı eviniz yapamayacaksınız" pankartı astı.



LİBYA SAHİL GÜVENLİĞİNİ AB FİNANSE EDİP EĞİTİYOR

Geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana Libya sahil güvenlik birimlerini finanse eden ve eğiten Avrupa Birliği (AB) ise, Libya sahil güvenliğinin uygulamalarını mülteci akışını caydırdığı iddiasıyla destekliyor. İtalya'nın Libya'da ABD destekli cihatçıların Muammer Kaddafi'yi linç ederek öldürmesi sonrasında Trablus'ta kurulan ancak hiçbir meşruiyeti olmayan hükümet ile Libya sularında ortak operasyon düzenleme konusunda anlaşmaya vardığı açıklanmıştı. Öte yandan Uluslararası Af Örgütü’nün Avrupa temsilcisi Karl Kopp’un verdiği bilgiye göre İtalya da aktivistlere müdahale ediyor.

LİBYA'DAKİ MÜLTECİLERİ KAMPLARINDA ŞİDDET UYGULANIYOR

AB ve Birleşmiş Millet tarafından resmi olarak tanınan Trablus hükümetinin kontrolündeki mülteci kamplarında ise insanlar işkencelere maruz kalıyor. Uluslararası Af Örgütü güncel yıllık raporuna göre, Libya'daki mülteci kamplarında fiziksel ve cinsel şiddet uygulanıyor.

BU YIL 2 BİN 400 MÜLTECİ HAYATINI KAYBETTİ

AB ve Libya ortaklığındaki uygulamalar ve önlem alınmaması nedeniyle Akdeniz'de binlerce mülteci hayatını kaybetmeye devam ediyor. Uluslararası Göç Organizasyonu’nun (IOM) bildirdiğine göre bu yıl içinde alınan tüm önlemlere karşın 2 bin 400 insan göç yollarında yaşamını yitirdi.




Kaynak: ilerihaber
Eklenme tarihi: 17.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNİTED Maritime
 ECE Gemi İnşaa
 DESAS A.Ş.
 KLAS Gemi acental..
 H M Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 NEW MOON Shipping..
 ONURHAN Denizcili..
 PUTA Denizcilik
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim