Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyanın en büyük yelkenli kargo gemisi projesi
Hamburg merkezli girişimcilik şirketi Sailing Cargo, “The Quadriga sürdürülebilir gemicilik projesi” adını verdiği proje ile dünyanın en büyük yelkenli kargo gemisini inşa etmeyi planlıyor.

Proje 170 metre uzunluğunda bir otomobil taşıma gemisinin inşasını içeriyor. Bin 700 ile 2 bin arası otomobil taşıyabilecek olan gemi 4 adet DynaRig adı verilen yelken direğine sahip olacak ve hibrit olarak hem yelkenler ile hem de dizel ve elektrikli motorlar ile çalışabilecek. Gemi ayrıca tam yüklü durumlar için batarya sistemine de sahip olacak. Projeye göre gemi saatte 10 ila 12 deniz mili hıza ulaşabilecek. Bu değerin ilerleyen yıllarda saatte 14 ila 16 deniz mili hıza kadar yükselebileceği öngörülüyor.



Geçtiğimiz günlerde projeye katıldığını duyuran dünyaca ünlü Londra merkezli mühendislik ve sınıflandırma şirketi Lloyd’s Register (LR), rüzgar gücünün gemicilikte kullanılabilecek pek az yenilenebilir enerji seçeneklerinden biri olduğunu söyledi. Dünya Denizcilik Örgütü’nün karbondioksit (CO2) emisyonu hedefi 2050 yılına kadar gemi kaynaklı karbondioksit emisyonlarının yüzde 50 oranında azaltılmasını öngörüyor. Bu hedef sektörde önemli değişikler gerektiriyor. LR’nin “Düşük Karbon Ayakizi 2050” isimli çalışmasına göre bu hedefe ulaşabilmek için düşük karbon emisyonlu gemiler sektöre en geç 2030 yılına kadar katılmak zorundalar.

Quadriga projesinin kurucusu Uwe Köhler: “Sektörümüzün geleceği için doğru olanı yapmalıyız; Quadriga projesi faydası ispatlanmış geleneksel sistemler ile en son teknolojiyi birleştirerek karbondioksit emisyonu azaltma hedeflerine giden yolda etkin bir çözüm sunuyor. Bu projede Lloyd’s Register ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

LR projenin gerçekleştirilmesi sürecinde tasarımdan sahadaki imalata kadar teknik, güvenlik ve çevresel standartlara uygunluğun sağlanmasını temin edecek. Bununla birlikte hesaplanan performans parametrelerinin başarılmasının denetimi de LR’nin sorumluluğunda bulunuyor.

LR Denizcilik ve Offshore Departmanı Orta ve Doğu Avrupa Pazarlama ve Satış Yöneticisi Nico Dettmann projeyle ilgili şunları söyledi: “Böyle bir girişimin içinde bulunmak gerçekten heyecan verici. Özellikle inovatif ve yeni şeyler içeren projelerin konsept aşamasına dahil olmanın çok motive edici olduğunu düşünüyoruz. Lloyd’s Register olarak tarihimiz, yenilikçi hayallerini sağlam ve güvenli bir şekilde gerçekleştiren müşterilerimize sağladığımız yardım ve desteğin örnekleriyle doludur.”




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 18.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDUR Denizcilik
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 VBG Denizcilik
 URANUS Denizcilik
 GROUPSEA Deniz Ta..
 HAMALOĞLU Denizci..
 EFEMAY Denizcilik..
 INKA Crew Managem..
 ADA YATCILIK ve T..
 EMRE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim