Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir’de denizciler anlaştı, sıra Kocaeli’de
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Sekapark A.Ş.’de çalışan 32 gemi personelini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri dün Liman-İş Sendikası ile işveren temsilcisi Yerel-Sen arasında gerçekleşti. Toplantıda ücret konusunda anlaşma sağlanamadı, uyuşmazlık raporu tutuldu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de deniz taşımacılığını gerçekleştiren İZDENİZ ile gemilerde çalışanlar arasındaki uyuşmazlık grev kararı ile sonuçlanmış ve 23 günlük grev sonunda anlaşma sağlanmıştı. Şimdi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Sekapark A.Ş. ile 32 gemi personeli toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşamadı.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Sekapark A.Ş.’de çalışan 32 gemi personelini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri dün gerçekleşti. Liman-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Sekapark A.Ş.’de çalışan 32 gemi personelini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde işveren temsilcisi Yerel-Sen ile ücret konusunda herhangi bir anlaşma sağlanamayınca tarafsız arabulucu Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan tarafından uyuşmazlık raporu tutuldu. Yerel-Sen’de gerçekleşen görüşmeye; Yerel Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Uzman Hasan Tenlik, Sekapark A.Ş. adına Kenan Çorlu, tarafsız arabulucu Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Liman-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt ile iş yeri temsilcisi Rüstem Karabulut katıldı.

MASADA ÇÖZÜLSÜN

Toplu sözleşme masasında konuşan Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, “Sendikaya üye olmak işçilerin anayasal hakları. Sendikamız toplu sözleşme hakkını aldı. Sendika olarak işçi kesimini temsil ediyoruz ama iş yerini topyekun çalışamaz hale getirmek, zora sokmak niyetinde değiliz. Arkadaşlarımızın yasal çerçevede iş yerini sıkıntıya sokmadan alın terinin karşılığını almasını istiyoruz. Uçuk ve karşılanmaz taleplerimiz yok. Masada çözülmesi taraftarıyız. Görüşmelerimiz iyi gidiyor” dedi.

TALEPLERİ SIRALADI

Sendika olarak taleplerini de sıralayan Aykurt, “İaşe bedeli beklentimiz var. Bu konuda hukuki kurallara uygun rakamların verilmesini istiyoruz. Devletin verdiği bir hak. 1 ikramiye talebimiz var. 2018 yılında telafisi olmak şartıyla 2017 yılı için sıfır zamma razıyız. Bayram parası, çocuk parası, eğitim parası, sosyal haklar gibi taleplerimiz var. Enflasyon oranının üzerinde zam talep ediyoruz” açıklamasını yaptı. Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun ise sendikanın taleplerinin şimdilik kabul edilemeyeceğini söyleyerek görüşmelerin bayramdan sonra devam edeceğini belirtti. Görüşmelerde, sendika temsilcileri 3 yıllık sözleşme ve yüzde 30 zam talep ederken Yerel-Sen ise 2 yıllık sözleşme ve enflasyon oranında zam önerisinde bulundu.




Kaynak: mavikocaeli
Eklenme tarihi: 24.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DETEK Deniz Tekno..
 KAYIKHANE
 ADECCO Hizmet ve ..
 EGETAN Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 EDO TURİZM
 MY SHIP Group S.A..
 SEASON İnşaat Tur..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ŞENER Tersanecili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim