Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yelkenler körfeze hareket getirdi
İlk kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali kapsamında gerçekleşen İzmir Arkas Körfez Yarışı, 43 tekne ve 400’e yakın yarışçıyı ağırladı.

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk kez İzmir Körfez Festivali düzenlendi. Üç gün süren etkinliği deneyimlemek üzere biz de İzmir yollarına düştük. ArkasHolding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle düzenlenen festivalin ana etkinliği İzmir Arkas Körfez Yarışı’ydı. Cumartesi ve pazar günlerini yarışları takip ederek geçirdik. Altı yıldır yarış yapılmayan körfez, uzun zaman sonra ilk kez yelkenlerle buluştu. Körfeze yeni bir hareketlilik geldi.



43 tekne ve 400’e yakın yarışçıyı ağırlayan yarışlar cumartesi ve pazar günü devam etti. IRC Overall kategorisinde Arkas Flying Box birinci, Boreas ikinci ve Ladies First üçüncü oldu. Arkas Sailing Team’le birlikte iki gün boyunca yarışan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas da etkinliğin önemini özetledi: “Denizi sadece manzara olmaktan çıkarmak lazım. Bir İzmirli ve bir yelkenci olarak körfezle iç içe yaşayan İzmir’in böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasını uzun süredir istiyordum. Çok güzel bir körfezimiz, çok güzel bir kıyımız var. Hedeflerimiz ve hayallerimizin devamı var, bu yarış Türkiye’de çok özel olacak. Hem Çeşme hem İzmir yarışını geleneksel ve sürdürülebilir hale getirmek istiyorum. İnşallah birkaç sene içinde herkesin takviminde not ettiği bir etkinlik haline gelecek.” Festival kapsamında pazar akşamı yat yarışının ardından kupalar sahiplerini buldu. Ödül töreni sonrasında ise Gündoğdu Meydanı’nda halka açık düzenlenen Yaşar konseriyle festival sona erdi.



Denizcilik tarihine bakış

Yarışlar öncesinde gezme fırsatı bulduğumuz yerlerden biri de Arkas Deniz Tarihi Merkezi oldu. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın otuz yılı aşkın süredir bir araya getirdiği gemi maketlerinin, ünlü deniz ressamlarına ait tabloların ve gemilerde kullanılmış olan objelerin yer aldığı merkezi gezerken adeta bir müzede hissediyorsunuz kendinizi. Gerçekte var olmamış olan hiçbir maket yok merkezde. Üç katlı tarihi bina, ev sahipliği yaptığı 112 gemi maketi, 127 parça gemi antikası ve 123 tabloyla denizciliğin tarihsel gelişimini somut olarak ziyaretçilerinin gözlerinizin önüne getiriyor. Salı, perşembe ve cumartesileri açık olan merkezi bornova’ya yolunuz düşerse mutlaka gezin.





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 30.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 KORAL Ship
 ATASOY Denizcilik..
 MFS Line
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 AYANOĞLU Denizcil..
 ONURSAN
 FIRST GROUP Inter..
 DENİZSAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim