Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemide hayatını kaybeden stajyer öğrenciyle ilgili TGM Denizcilik'ten açıklama
‘M/T GAS CAT’ gemisinde staj yapan elektrik-elektronik mühendisi Delil Arslan'ın elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili TGM Denizcilik basın açıklaması yaptı.



‘M/T GAS CAT’ isimli gemide staj yapan Delil Arslan'ın, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmesi ve cesedin Sri Lanka’da bulunan Hambantota Limanı’na bırakılmasıyla ilgili TGM Denizcilik'in basın beyanı aynen şöyle:

'30.09.2017 tarihinde teknik işletmesini yapmakta olduğumuz GAS CAT isimli gemide yaşanan talihsiz ve üzücü bir kaza sonucu ne yazık ki elektrik stajyeri olarak gemide bulunan Delil Arslan isimli mürettebat hayatını kaybetmiştir. Öncelikle tüm yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı, merhuma Allah’tan rahmet dileriz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diler, acılarını tüm kalbimizle paylaşırız.

Basında bugün çıkan haberlerin gerçeklerle bağdaşmıyor olması sebebi ile işbu basın açıklamasını yapmak zarureti doğmuştur. Söz konusu elem hadise, gemiden alınan rapor ve bilgilere göre, elektrik zabitinin yanında ampul değiştirme işine refakat eden elektrik stajyeri Delil Arslan’ın sol sırt bölgesine tavandaki ampul değişimini yaptıkları lambadan kurtularak
düşen bir kablonun değmesi sonucu yaşanmıştır. Merhum elektrik şok sonucu vefat etmiştir.

Belirtmek isteriz ki kendisi stajyer olması sebebi ile söz konusu işi yapan değil, refakat edendir ve buna rağmen hem elektrik zabiti hem de kendisi izolasyon eldiveni kullanmak dahil olmak üzere tüm emniyet tedbirlerini almak sureti ile söz konusu işi yapmışlardır. Merhumun vücudundaki yaralar, vücutta toplanan elektriğin dışa vurumudur.

Olayın vuku bulmasının ardından seyir halinde olan gemide kendisine ilk yardım uygulanmış, en yakında bulunan Sri Lanka Hambonata Liman otoriteleri ile temasa geçilmiş, bu esnada mevcut rota değiştirilmiş, rota ilgili limana çevrilerek ivedi şekilde askeri bot ile buluşma sağlanmıştır.

Merhum gemiden plastik poşetle değil, gemide mevcut kefenle indirilmiştir, ki bu şekilde olduğu haberi yaparken basın mensuplarının paylaşmış olduğu fotoğraflarda da açıkça görülmektedir. Merhum’un cenazesine sarılı ipler, halatlar gemiden indirilirken kullanılması gereken ekipmanlardır, plastik poşet parçaları değildir. Belirtmek isteriz ki gemilerde vefat halinde izlenmesi gereken tüm Uluslararası kural ve uygulamalar tarafımızca eksiksiz uygulanmış, bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

Bu esnada aileye telefonda bilgi vermenin uygun olmayacağı düşünülerek, gemi ilgililerini temsilen bir grup, aileyi Bursa’da ziyaret ederek acı haberi vermişlerdir, bu sebeple aile, olaydan Cumartesi günü öğleden sonra bilgi sahibi olmuştur. Kendilerine geç bilgi vermek gibi bir durum söz konusu değildir, sadece durumun hassasiyeti ile yüz yüze bilgilendirme yapılmıştır.

Merhumun cenazesi Hambonata Limanına, Asgari Gemi Adamı oranlarını korumak zorunluluğu sebebi ile 4. Kaptan refakati ile teslim edilmiş, lokal otoritelerce tahkikat başlatılmıştır.

Belirtmek isteriz ki 4. Kaptanın refakati, ilgili otoritelerin veyahutta ailenin talebi ile değil gemi ilgililerinin duruma gösterdiği hassasiyet sebebiyledir ve kendisinin refakati Merhum’un cenazesi Türkiye’ye gönderilene kadar devam etmektedir. Hafta sonu olması sebebi ile Sri Lanka Türk Otoritelerine ulaşılamamış, ancak gemi sigorta şirketi lokal temsilcileri ile tüm idari işlemler takip edilmiştir. Sri Lanka Mahkemeleri, söz konusu hadisenin kriminal olmadığı kararı ile Cumartesi gününden Pazartesi gününe değin ilgili limanda tahkikat yürüttükleri geminin seyrine izin vermişlerdir. Ancak merhumun cenazesine dair işlemlerin Sri Lanka otoritelerindeki bürokrasi sonucu yavaş ilerliyor olması sebebi ile aileye Sri Lanka’da bu işlemlere nezaret edip etmedikleri tarafımızca sorulmuş, yanlarında yardımcı ve refakatçi olması adına şirket yetkilisi ile birlikte üç aile mensubunun biletleri temin edilerek Sri Lanka’ya gönderilmiştir. Bu çerçevede merhumun cenazesi hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamış, gemi ilgilileri olarak yapılması gereken her husus eksiksiz yerine getirilmiştir.

Basında yer alan söz konusu ifadelerin ve iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, gerçeklerin yukarıda izah edildiği gibi olduğunu kamuoyuna saygı ile bildiririz.

TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti.'

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Gemideki stajer mühendisin sır dolu ölümü






Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 05.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POLARİS Denizcili..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 C-M Denizcilik
 HACI ŞABAN ZORER ..
 ONUR Deniz Nakliy..
 CASPI Cargo Lines..
 SİMPLYDİVİNG
 NES TEKNOLOJİ
 ICM Havacılık A.Ş
 MAK Denizcilik Ti..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim