Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Derindeki dram !
Şile’de batan gemide iki genç denizcinin cenazesi kaldı. Dalgıçlar 4 saat süren bir dalışta sadece 15 dakika kalabildikleri güvertede onları arıyor.

Şile’nin 7 mil açığında 1 Kasım’da batan ‘MV Bilal Bal’ adlı gemideki 9 mürettebattan Engin Selçuk (27) ve aşçı Vedat Odabaşı’nın cenazesine ulaşılamadı, arama çalışmaları devam ediyor. ‘TCG Alemdar’ denizaltı kurtarma gemisinden sürdürülen dalışların 8. gününde toplam 7 denizcinin cenazesi çıkarıldı. gemlik Liman Başkanlığı’na sunulan mürettebat listesinde 10 denizci gözükmesine rağmen, Kartal’da gemiden izinsiz ayrılan personel nedeniyle gemide 9 mürettebat olduğu anlaşılmıştı. Kartal’da 28 Ekim’de gemiden kaptan Refik Telci, baş çarkçı Ali Doğan ve makine yağcısı Sabri Yıldırım’ın liman başkanlığının izni olmadan indiği, onların yerine makine yağcısı Mahir Sanayır’ın (22) bindiği belirlendi. Sanayır’ın cansız bedeni geçtiğimiz günlerde donanma dalgıçlarınca çıkarıldı. Rize’deki Tevfik İleri Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun Sanayır’ın henüz 1 yıllık denizci olduğu, batan “Bilal Bal” gemisinin çalıştığı ikinci gemisi olduğu belirtildi. 2 ay sonra askere gideceği öğrenilen genç denizci, o zamana kadar gemilerde çalışmak istemiş.



Arkadaşıyla yazıştı

Batan gemide kalan iki kişiden Engin Selçuk ise Rize HASAN Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin motor bölümünden mezun olduktan sonra aşçılık yapmış ama daha fazla kazanmak için denizciliğe merak salmış.

Gemici ehliyetini birkaç ay önce alan Selçuk’un akrabası Sefa Kızılay, “Engin’in ilk gemisiydi. Kız arkadaşıyla gece 3.21’e kadar yazışmış. Saat 3.26’da makine dairesine inmesi gerektiğini söylemiş sonra irtibat kesilmiş. Geminin çok hızlı battığını düşünüyoruz. Sorumluların cezalandırılması için girişim başlatacağız” dedi. Gemide bulunamayan son mürettebatın ise aşçı Vedat Odabaşı olduğu öğrenildi.

TCG Alemdar’ın en zor sınavı

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na geçen yıl katılan ve bir çok Avrupa ülkesinin donanmasında bile bulunmayan denizaltı arama kurtarma gemisi ‘TCG Alemdar’ zor sınavlarının ilkini geçti. ‘Dynamic Manta 2017’ tatbikatı ve deniz kurdu tatbikatlarında başarıyla görev yapan TCG Alemdar’daki uzman personel, bu kez Şile’de batan ‘Bilal Bal’ gemisindeki denizcileri aradı. Önce 1000 metre derinliğe kadar inebilen ROV (uzaktan kumandalı görüntüleme robotu) ile arama yapan gemiden sonra 1. sınıf donanma dalgıçları helyum ve oksijen gazı (HO2) soluyarak suya girdi. Zor bir eğitimden geçen astsubaylar, 65-88 metre derindeki geminin üzerine 2 ya da 3 kişilik ekipler halinde indi. 8 günde toplam 14 dalış yapılırken, her seferinde gemideki asansör kullanıldı. 1. sınıf donanma dalgıçları 10-12 dakikada geminin güvertesine ulaşırken sadece 15 dakika kalabildiler. Kanlarında biriken zehirli azot gazının kendilerini zehirlememesi için çıkmak zorunda olan dalgıçların satha ulaşması 1.5 saati bulabildi. Sadece 15 dakika gemi üzerinde çalışabilen dalgıçlar, TCG Alemdar’daki basınç odasında 2.5 saat kalarak kanlarının azot gazından temizlenmesini bekledi.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Gemi faciasında ihmaller zinciri
- Denizciler yeni bir Şile faciası olmasın diye Ankara yolunda
- Batan geminin kayıp mürettebatından 4'üncü kişinin de cesedine ulaşıldı
- Batan geminin kayıp mürettebatına ulaşılamadı
- Şile'de kayıp mürettebatı arama çalışmalarında 6. gün
- 'Ölen kaptanların cüzdanıyla sefer yapıldı'
- Batan geminin yetki belgesi 6 yıl önce iptal edilmiş
- Şile'de batan gemide kaptan yokmuş !
- Batan geminin kayıp 11 personelinden 2 kişinin cesedine ulaşıldı
- Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi, ilk operasyonunu gerçekleştirdi
- Liman Yetkilisi: 'Bizim geminin batması ile hiç bir ilgimiz yok'
- 'Bilal Bal' gemisi battı: Gemi personeli kayıp







Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ


Teşekkürler
Bilal bal gemisi arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev alan ve ozellikle TCG ALEMDAR gemisi dalgıçlarina komutanlarina ve tum personeline sonsuz tesekkur ederim

Yazan: Berat yedican - 13.11.2017 21:24:07




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 ALFEKS ALESTA Den..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 SEAHORSE Shipping..
 HUG Denizcilik
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 SİMPLYDİVİNG
 CSR Denizcilik Sa..
 MEFES Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim