Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sanmar, dünyanın ilk hidrolik-hibrit römorkörünü inşa ediyor
Sanmar Tersaneleri, Caterpillar Marine ile iş birliğinin meyvesi olarak, dünyanın ilk Hidrolik Hibrit tahrik sistemli ve yenilikçi römorkörünü üretecek.

Sanmar, dünyanın ilk hidrolik-hibrit römorkörünü Caterpillar iş birliğiyle inşa ediyor.



Sanmar Tersaneleri, Caterpillar Marine ile iş birliğinin meyvesi olarak, dünyanın ilk Hidrolik Hibrit tahrik sistemli ve yenilikçi römorkörünü üretecek.

Sanmar’ın kendi filosuna katılacak ve Türk limanlarında hizmet verecek olan hibrit römorkör ‘Boğaçay Hibrit’ Türk limanlarında düşük emisyonlu, etkin yakıt ekonomisine sahip dünyanın en modern römorkörlerinden biri olarak sektörün ilklerinden olacak.

Sanmar’ın, 18 römorkör, 6 pilot ve 8 palamar botluk filosuna 2018 sonunda eklenecek olan römorkör, dünyada bir ilk olan The Cat Marine Advanced Variable Drive (AVD); Caterpillar’ın entegre güç sistemleri teknolojisindeki engin tecrübesinin eseri olan patentli bir sistem.

Sanmar bilindiği üzere sektörde 40 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin en büyük pazar lideri, dünyada ise liderliği hedefleyen bir römorkör üreticisi.

Yeni nesil AVD konsepti, tam entegre bir hidro-mekanik tahrik sistemi sayesinde yakıt tasarrufu ve düşük emisyon sağlıyor.

Tipik bir Power Take In (PTI) çözümüne nazaran, AVD içerdiği gezgin bir dişli takımıyla ana makineler ve yardımcılar, yardımcı motorlar arasında kusursuz güç iletimi sağlayarak; maksimum çekme gücü ve minimum yakıt tüketimi ile müşterinin her ihtiyacını karşılayacak.



Caterpillar Deniz Ürünleri Mühendisi Nathan Kelly proje hakkında, “Bu sistem aynı zamanda motor hızından bağımsız bir pervane hızı da sağlamakta. Dolayısıyla yüzde 15’ten, 20’ye kadar yakıt tasarrufu yaparak optimum motor verimliliği de elde edilebiliyor. Esas olarak bizlere, Dizel Elektrik Tahrik (DEP – Diesel Electric Propulsion) sisteminin değişken hızının tüm avantajlarını, maliyetin ve ebatların düşürülmesiyle birlikte sunuyor.” dedi.

AVD aynı zamanda esnek ve çoklu konfigürasyonlara izin verebilen bir sistem. Bakım ve onarım aralıklarını yüksek oranda uzatarak ana makine ve yardımcıların bakım ve onarım giderlerini azaltıyor. Römorkör gibi uzun süre düşük yükte çalışıp, ani olarak yüksek güç gerektirecek aplikasyonlar için ideal çözüm.

Sanmar Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün bu yeni projeleriyle ilgili olarak, “Sanmar, Caterpillar ve Robert Allan Ltd. arasındaki bu stratejik işbirliği ile öncü teknolojiyi geliştirip Türkiye’deki römorkör hizmetlerinde en güvenli, en çevreci ve en iyi hizmeti vermeye devam edecegiz inşallah,” dedi ve ekledi, “Sayı, yaş, tasarım ve teknoloji olarak belki de dünyanın sayılı filosuna sahibiz ve bundan gurur duyuyoruz."

Sanmar hidrolik hibrit römorkörü, Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanmış bir RAmparts 2400SX liman römorkörü olacak. Entegre bir Caterpillar AVD iki adet 3512 ana makina, bir C32 yardımcı dizel ve Caterpillar MTA 627 pervane sistemlerine sahip olacak. 70 ton çekme güçlü ve Caterpillar’ın Türk iş ortağı Borusan Makina tarafından desteklenecek olan Fi-Fi I yangın sistemi içerecek.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 01.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERPINA Denizcili..
 MOBİDİK Yatçılık
 SENKRON Travel
 HORİZON LTD.
 OLAY NAUTIC
 GEMPO
 GENÇER Denizcilik
 ÇANAKKALE Ayna De..
 NAUTİLUS Diving
 DİZMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim