Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yanan geminin mürettebatı sıkışmış olabilir !
İran Petrol Tankerleri Milli Firması Sözcüsü Muhsin Behrami, Çin açıklarında yanmakta olan geminin mürettebatı geminin motor bölümünde sıkışmış olabileceğini açıkladı.



Çin açıklarında geçirdiği kazanın ardından yanmaya başlayan İran gemisi hakkında açıklama yapan Behrami, geminin gövdesi Çin gemisiyle çarpışma sonucu çatladığını ve kıvılcımlar yangına yol açtığını belirtti.

Behrami, hali hazırda gemi mürettebatının durumu çok önemli olduğunu, bir ihtimal olarak geminin motor bölümünde sıkışmış olabileceklerini düşündüklerini kaydetti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Ruhani de olayla ilgili bibr açıklama yaparak gemi mürettebatının kaderinin belirlenmesi için gerekli tamilatı verdiklerini ve ülkenin tüm milli imkanlarının yanı sıra bölgesel imkanların da seferber edildiğini belirtti.

**********

İnfilak etmesinden korkuluyor

Çin’de Şangay kenti açıklarında meydana gelen gemi kazası petrol tankeri yanmaya devam ediyor. Tankerin infilak etmesinden endişe ediliyor. Tankerin 32 kişilik mürettebatından 1'inin cesedine ulaşıldı. Kayıp 31 mürettebat için arama çalışmaları sürüyor.

Çin’in Yangzı Nehri’nin Doğu Çin Denizi ile birleştiği noktada cumartesi günü gerçekleşen kazada, Panama bandıralı tanker gemisi Sanchi ile Hong Kong bandıralı CF Crystal gemisinin çarpışması sonucu, 136 bin ton petrol taşıyan Sanchi alevler içinde kalmıştı.

Arama kurtarma çalışmaları kapsamında, Sanchi tanker gemisinin kayıp 30'u İran, 2'si Bangladeş uyruklu mürettebatından birinin cesedine ulaşıldı.

Kalan kayıp 31 işçi için arama çalışmaları ise devam ediyor.

Öte yandan, Cf Crystal gemisinin, kazanın nedenine ilişkin incelenmek üzere Şanghay’ın Luhuaşan Limanı'na götürüldüğü belirtildi.

Bölgede hem arama kurtarma hem de denize dökülen petrolün temizlenmesi için çalışmalar da sürüyor. Çin, kaza mahalline 4 gemi, 3 bot gönderirdi. Güney Kore de bir gemi ve bir helikopter ile çalışmalara destek verdi. Bunun yanı sıra ABD donanmasına ait bir uçak da kayıp mürettebat için 12 bin 350 kilometrekarelik alanda arama yaptı.

HAVA ŞARTLARI ZORLUYOR

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin’de yaptığı basın toplantısında, kazaya ilişkin bugün Panama bandıralı gemide bir cesede ulaşıldığını ancak kimliğinin doğrulanması için uğraşıldığını söyledi.

Kazanın olduğu bölgedeki hava şartları nedeniyle güçlük yaşandığını belirten Sözcü Lu, ikinci bir felaketin önlenmesi için bölgeye temizlik amaçlı gemiler de gönderildiğini kaydetti.

Lu ayrıca, arama kurtarma çalışmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, bu çerçevede yardım eden ülkelere teşekkür etti.

Ülkenin doğusunda cumartesi günü yerel saatle 20.00 sularında gerçekleşen kazada, Panama bandıralı İran’ın National Iranian Tanker şirketine ait tanker gemisi Sanchi ile Hong Kong bandıralı CF Crystal gemisi, Çin’in Yangzı Nehri’nin Doğu Çin Denizi ile birleştiği noktada Şanghay kıyılarına yaklaşık 290 kilometre mesafede çarpışmıştı.

Kazada, Cf Crystal’deki Çin uyruklu 21 mürettebat kurtarılırken, Sanchi'de çıkan yangın sonucu 32 mürettebata ulaşılamadığı bildirilmişti.

Güney Kore’ye seyreden Panama bandıralı Sanchi tanker gemisi, 1 milyon varile denk 136 bin ton ağırlığında ham petrol taşıyordu.




Kaynak: farsnews.com + NTV
Eklenme tarihi: 09.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAN-MAR Denizcili..
 IBC Güler Dış Tic..
 TANGO Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 YALOVA Sualtı Su ..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 SOYLU Denizcilik ..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 ESENKIYI Denizcil..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim