Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz ticaret gemilerinde geleceğin teknolojileri tartışıldı
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) tarafından, "Deniz Ticaret Gemilerinde Geleceğin Teknolojileri" konusunda çalıştay düzenlendi.

Kurulduğu günden bu yana denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, "halkımız ve devletimizle denizcileşmek'' idealine hizmet etmek prensibiyle hareket eden Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), Teknopark/İstanbul Konferans Salonu'nda "Deniz Ticaret Gemilerinde Geleceğin Teknolojileri" başlıklı çalıştaya ev sahipliği yaptı. Düzenlediği panel serisinin 11.'si olan çalıştayda, deniz teknolojileri sektörüne katkı sağlayan tüm paydaşlar bir araya geldi.

Çalıştayda ayrıca Türk deniz gücünün 21. yüzyıl vizyonu stratejik ve teknolojik açılardan ele alınarak, geleceğe ışık tutacak görüşler paylaşıldı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), denizcilik gücünün alt alanlarını incelemeye ve Türkiye'nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlamaya devam ediyor. KUDENFOR, 24 Ocak 2018 tarihinde Teknopark/İstanbul Konferans Salonu'nda "Deniz Ticaret Gemilerinde Geleceğin Teknolojileri" konulu çalıştaya ev sahipliği yaptı. Kurulduğu günden bu yana denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, "halkımız ve devletimizle denizcileşmek'' idealine hizmet etmek prensibiyle yapılan seri çalıştayların 11.'sinde, deniz teknolojileri sektörüne katkı sağlayan tüm paydaşlar bir araya geldi.

Çalıştaya, deniz gücünün temel unsurları olan Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ile deniz dünyasına hizmet veren birçok önemli teknoloji firması, denetim kuruluşu, üniversite, Türk deniz ticaret filosunun temsilcileri, tersane yöneticileri, emekli amiraller ve deniz subayları katıldı. Deniz teknolojileri sektörüne katkı sağlayan tüm paydaşların katıldığı çalıştayda, Türk deniz gücünün 21. yüzyıl vizyonunun stratejik ve teknolojik açılardan ele alınarak, geleceğe ışık tutacak görüşler paylaşıldı. Panel, "Geleceğin Deniz Dünyası ve Teknolojileri?", "Geleceğin Gemilerinde Tahrik Sistemleri?", "Akıllı Sistemler ve Dönüşüm Yönetimi" ve "21. Yüzyılda Gemi İnşa Teknolojileri" başlıklarıyla dört oturumda düzenlendi.

Çalıştayın ev sahipliğini yapan KÜDENFOR direktörü Amiral Cem Gürdeniz açılış konuşmasında, günümüzde öne çıkan yapay zekâ (artificial intelligence), artırılmış gerçeklik (augmented reality), blokzinciri (blockchain), drone'lar, nesnelerin interneti (internet of things), robotlar, sanal gerçeklik (virtual reality), 3 boyutlu baskı (3d printing) gibi yükselen teknolojilerin dördüncü sanayi devrimini ileriye taşıdığına ve deniz dünyası üzerine olan etkilerine vurgu yaptı.

Çalıştayın ilk paneli "Geleceğin Deniz Dünyası ve Teknolojileri?" başlığı altında dört sunum ile gerçekleşti. Bu sunumlarda tersanelerin ve armatörlerin gelecek dönemde ihtiyacı olacak teknolojiler tartışıldı. Türk Loydu, deniz teknoloji firmalarına deniz teknolojilerinin geleceğine ilişkin teknoloji öngörülerini paylaştı. Katılımcılara ayrıca girişimcilik ve inovasyon yönetimi konularında bilgi verildi.

"Geleceğin Gemilerinde Tahrik Sistemleri?" başlığıyla yürütülen ikinci panelde, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından deniz platformlarında kullanılacak tahrik sistemlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Panelin devamında ise LNG'nin ticaret gemilerinde yakıt olarak kullanılması ve bunun teknolojik gelişmeler üzerine olan etkisi üç sunum ile derinlemesine tartışıldı.

"Akıllı Sistemler ve Dönüşüm Yönetimi" başlığı altında yapılan üçüncü panel, altı ayrı sunum ile gerçekleşti. Sunumlarda insansız ve akıllı gemilerin geleceğine ilişkin öngörü ve değerlendirmeler paylaşıldı. Deniz sanayinde artırılmış gerçeklik uygulamaları, insansız sualtı cihazları ve akıllı sistemlere ilişkin denizcilik eğitimi planlaması gibi başlıklarda geleceğe ışık tutacak tartışmalar gerçekleştirildi.

Dördüncü ve son panel olan "21. Yüzyılda Gemi İnşa Teknolojileri" dört sunum ile yapıldı. Gemi İnşa Sanayinde Uluslararası Rekabetçilik ve Pazar Analizleri ile Geleceğin Gemileri için Gemi Dizayn Teknolojileri ve Gemilerde Form ve Sevk Optimizasyonu konuları tartışıldı. Gemi inşa sanayinde rekabetçiliğin ve ekonomik kazancın artırılması için çeşitli yol haritaları önerildi. Bu anlamda Gemi inşa sanayinin "Stratejik Sektörler" arasına alınmasının teknolojik seviyemizin artırılmasına ve istihdama katkı sağlayacağı dile getirildi.




Eklenme tarihi: 26.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 KDE Marine
 ALİ RIZA AKSOY De..
 ERSAGUN Denizcili..
 EGE Su Altı Hizme..
 MARİNPET Petrol D..
 ONURSAN
 CTM Denizcilik
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim