Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Norveç elektrikli gemi filosunu genişletiyor
Tüm elektrik feribotlarının, emisyonları %95 azalttığı ve yakıtla çalışan muadilleriyle kıyaslandığında maliyetlerinin %80 oranında azaldığını ve sonuçların müşterilerin ilgisini çektiğini iddia ediyorlar. Söz konusu feribota "Amper" deniyor ve suyun gürültü kirliliği kadar, NOx ve CO2 emisyonlarını azaltmak amacıyla Mayıs 2015'te faaliyete geçti.



Norled AS, bir deniz taşımacılığı şirketi ve feribot işletmecisi, Fjellstrand Tersanesi, Siemens AS ve Corvus Energy arasında geniş çaplı bir ortaklığın sonucuydu. Son iki gemide 1 MWh'tan fazla akü kapasitesiyle feribota güç sağlayan elektrikli aktarma organı ve akü sistemini geliştirdi.

İşte Oppedal ve Lavik'e kurulmuş pil paketlerine sahip iki şarj istasyonu da dahil olmak üzere sistemin diyagramı:



Geçen yaz yürürlüğe giren ve "Elektra" adı verilen başka bir gemiye hızla başladıkları için, çok elektrikli gemilerin konuşlandırılmasının başarılı olduğu açıktı. Ancak Oslo'daki Nordic EV zirvesinde bu hafta sayıların, CO2 emisyonlarının %95 ve işletme maliyetinin %80 düşürülmesiyle tahmin edilenden daha etkileyici olduğunu açıkladılar. Bu rakamlarla, gezegendeki her feribot işletmecisinin filosunu bütün elektrikli alternatiflerle güncellemek isteyeceğini düşünebilirsiniz. Geçmişte sıklıkla konuştuğumuz gibi, tüm ulaşım modları yavaş yavaş elektrikli tahrik sistemine dönüştürülmekte ve deniz taşımacılığını içermektedir.



Feribotlar, yalnızca kısa mesafelerle seyahat ettikleri ve şarj edilebilecekleri aynı limanlarda nispeten uzun süre kaldıkları için başlamak için mükemmel bir yer. Bunları tam olarak kullandıkları şey de bu ve ilginç bir şekilde, her bir limandaki feribotları pil paketleri üzerinden şarj ediyorlar; bu da yüksek talep ücretlerini düşürürken yüksek bir şarj oranını sürdürmeye yardımcı oluyor.



Şimdi deniz ulaşımı için elektrikli taşımacılık alanına yönelen daha fazla şirket görüyoruz. Geçen yıl, iki devasa feribot (Ampere'den bile daha büyük) elektrik bataryasına dönüştürülüyor. Bu süreçte dünyanın en büyük elektrikli gemileri haline geliyorlar. 'Tesla gemileri' olarak adlandırılan yeni büyük, elektrikli konteynır mavnaları da sonbaharda fırlatılıyor ve son zamanlarda Çin'de piyasaya sürülen 2.4 Watt'lık büyük bir pil paketiyle yeni bir elektrikli kargo gemisi başlatılıyor.



Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 06.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİSTEK Gemi Elekt..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 MİRAGE World Hote..
 ANKA Denizcilik
 VBG Denizcilik
 YAREN Denizcilik
 MEFES Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 İBC GÜLER
 CATONI Deniz İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim