Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yat fuarcıları bölündü
Tekstil sektörü ile başlayan sonra kuyumcular ve mobilyacılarla devam eden fuar bölünmesine denizciler de katıldı. CNR Boat Show, Viaport’un fuarı ile gölgelendi.



Denizcilerin her yıl büyük bir heyecanla beklediği CNR Boat Show bu yıl ne yazık ki gölgelendi. Denizcilik sektörü de bölündü ve bir başka alternatif fuarın gölgesi CNR Boat Show’un üzerine düştü.

İstanbul, tarihinde ilk kez aynı anda 2 yat fuarına ev sahipliği yapacak. CNR AvrasyaBoat Show 10-18 Şubat’ta Yeşilköy’de, Boat Show Eurasia da 17-25 Şubat’ta Tuzla’da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Bir sektöre ait 2 farklı fuarın bu kadar yakın tarihlerde aynı şehirde düzenlenmesi genelde fuarlara olan ilginin bölünmesine neden oluyor. Zira fuarcılık sektöründe bu bölünmeler ilk olarak 2005’te tekstil sektöründe yaşanmış ve İstanbul’da tekstilciler aynı zaman diliminde 2 farklı fuar düzenlemişti. Bu bölünmeyi 2010’da kuyumcular son olarak 2016’da mobilyacılar devam ettirmişti. Tüm bu örneklerin hepsinde bahsi geçen sektör temsilcileri yaşadıkları inatlaşmanın kurbanı olmuş ve sonuçlar istedikleri gibi gerçekleşmemişti.

Bizi de etkileyecek

Konunun muhatablarından CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, bu yıl 13’üncüsünü düzenleyecekleri CNR Avrasya Boat Show’daki bölünmenin her sektörde olduğu gibi kendilerini de olumsuz etkileyeceğini söyledi. Normalde 8 salonda düzenleyecekleri fuarı yaşanan gelişmelerin ardından 6 salonda düzenleme kararı aldıklarını belirten Şenel durumu şöyle anlattı:

Satışta rekor kırarız

“Bizim fuarımız Düsseldorf fuarının ardından dünyanın en büyük 2’nci fuarı. 150 milyon euronun üzerinde satış yaşanıyor. Gerçekten katılımın her yıl çok yüksek olduğu bir organizasyonu yapıyorduk. Geçen yıl 63 bin 500 kişi fuarı ziyaret etti bu yılki hedefimiz 80 bin. Şimdi bir marina firması çıktı ve bedava bağlama hizmeti sunduklarını belirterek alternatif bir fuar çıkardı. Bazı ticari avantajları öne sürdüler ve tekne firmalarını yanlarına çektiler. Biz her yıl olduğu gibi yine büyük satışlarla fuarı bitireceğiz. Satış kornalarından yerimizde oturamayacağımızı düşünüyorum. Tekne alıcısı biraz zordur. Tuzla’ya bunun için gideceklerini pek sanmıyorum.”

Boat Show Eurasia Pazarlama Müdürü Emel Yılmaz’da CNR’a tekne götürmenin çok maliyetli olduğunu ve bu maliyetlerden dolayı çok sayıda tekne markasının fuara katılmaktan vazgeçtiğini aktardı. Teknelerin CNR’a gelmek için Ataköy Marina’da ayrı ücret, karaya çıktıktan sonra ayrı ücret ödemek zorunda kaldığını ve nakliye ücretleri ile firmaların büyük maliyetlerin altında kaldığını belirten Yılmaz, “Biz kendi fuarımızda tekne firmalarını hedefledik ve onların katılımı için ücretleri ortadan kaldırdık. Ayrıca 25 bin metrekarelik tek salonda 150’den fazla tekneyi sergileyeceğiz. Pazarın en önemli firmaları bu yıl CNR’a değil Tuzla’ya gelecek” şeklinde konuştu.

Ünlü markalar CNR’a gelmedi

Bu yıl bazı büyük markalar CNR’da yer almayacak. Özellikle yelkenli tekne meraklılarının fuarlarda mutlaka görmek istedikleri Beneteau, Bavaria, Dufour gibi markalar CNR yerine Viaport’a gitti.

CNR Boat Show’a 1.500 marka katılım gösterecek. 70 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilecek fuara, aksesuar ve ekipman firmalarının da geniş katılımı bekleniyor.

İstanbul Tuzla’da açılan 80 metreye kadar 750 bağlama kapasitesine sahip Viaport Marina’da düzenlenecek olan Boat Show Eurasia ise 50 bin metrekare kara ve deniz alanına yayılıyor.




Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 08.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİZMAN Denizcilik
 DENAŞ Deniz Nakli..
 BLUETANKERS
 NACİ SELİMOĞLU De..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 RAYBEN Denizcilik..
 K-S Denizcilik Lt..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 GN GROUP
 ORTAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim