Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Cihan Ergenç: Türk bayrağını beyaz bayrakta tutmak mümkün değil
Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Cihan Ergenç, "KOSTER filomuzdaki gemilerin yaş ortalaması 30’ların üstünde. Bu şartlarda denizcilik yapmak, Türk bayrağını beyaz bayrakta tutmak mümkün değil." dedi.



Piyasaların 2009 yılından beri ciddi bir krizde olduğunu dile getiren Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Cihan Ergenç, "Sektör 2010-2015 döneminde derin bir krizin ardından, iki sene önce de bir düzeltme ve yükselme sürecine girmişti. Bu aylarda her ne kadar biraz gerilese de Mart ayından itibaren piyasaların yeniden toparlanacağı ve önümüzdeki iki yıl piyasaların iyi gideceğini düşünüyorum. Bunun bir çok sebebi var; Piyasaların kötü olması, Uzakdoğu’da tersanelerin kapanması, batıdaki klasik kredi imkanlarının yok olması ve yeni kurallar bunların cabası." şeklinde konuştu.

‘Bu şartlarda beyaz bayrağı tutmak mümkün değil’

Milli KOSTER Yenileme Projesi'ne katkı sağladığını belirten Ergenç, "Eksiklikleri, ilave ya da katkı sunacaklarınız olabilir. Bunlar son derece doğal. Stratejik projeye tam destek ver. Gerçekten Türk bayrağındaki filoya baktığımız zaman bazı büyük tonajlı genç gemiler var. Onları çıkardığınız zaman, KOSTER filomuzdaki gemilerin yaş ortalaması 30’ların üstünde. Bu şartlarda denizcilik yapmak, Türk bayrağını beyaz bayrakta tutmak mümkün değil. Ne yaparsanız yapın. Türkiye’nin en iyi armatörlerini getirin yine de zorlanırız." diye konuştu.

Tersanelerin gelişerek dahada kazanacağını söyleyen Ergenç, "Yan sanayimiz ve gemi söküm gelişecek kazanacak. Ülkemizde terk edilmiş tehlike arz eden bir sürü gemi var. Sadece Marmara’da 36, Türkiye çapında 50 diye biliyorum. Bu gemiler için de bir çözüm olur ve ekonomiye kazandırabiliriz diye düşünüyorum. Bu proje sayesinde gemi inşa sürecinde çok ciddi bir istihdam sağlanacak. Gemi inşadan sonra işletmeleri en az 25 yıl istihdam sağlayacak. Devletimiz dolaylı ve direkt olarak çok ciddi gelir vergisi toplayacak. Ekonomimizin büyümesine çok ciddi katkı sağlacak. Cari açığımızın kapanmasına çok ciddi katkı yapacak. Türk bayrağını ancak yenilenen modern eko filoyla beyaz bayrakta tutabileceğimize inanıyorum. Bu proje milli ve stratejik bir proje." dedi.

‘Milli KOSTER Yenileme Projesi'ni hayata geçirirsek sektör olarak çok güzel yerlerde oluruz’

Cihan Ergenç, Milli KOSTER Yenileme Projesi hakkında şunları söyledi; "Eğer gemi inşaya ve Türk KOSTER filosuna bir ivme kazandırabilirsek, projeyi hayata geçirebilirsek 5 sene sonra sektör olarak çok güzel yerlerde oluruz diye düşünüyorum. Proje üzerinde hala çalışıyoruz. Yurt dışında çalışmalarımız oluyor."

"10 yıl önce savunma sanayisinde neredeydik arkadaşlar, şimdi neredeyiz? Savunma sanayiinde her alanda gelinen noktayı başlangıç olsa dahi gelinen noktadan gurur duyuyor, başarılı buluyor ve destekliyoruz." diyen Ergenç, "Bugünkü karşı karşıya olduğumuz tehditler bu stratejinin anlamını biraz daha artırıyor. Gelin 5 yıl sonra bu projeden sektör ve paydaşlarının geleceği seviyeden hep birlikte gurur duyalım." ifadelerini kullandı.

‘Hepimiz aynı gemideyiz’

Seçim sürecine yaklaşık 50 gün kaldığını hatırlatan Ergenç, "Son olarak, seçim sürecindeyiz. Hepimizin aynı gemide olduğunu, aynı tavanın balıkları, ticaret paydaşları, denizcilik sektörü olduğumuzu, yarın ve 9 Nisan’da yüz yüze bakacağımızı unutmayalım. Tüm taraflardan, paydaşlardan belden aşağı, kaba, karalayıcı, tehditkar, negatif söylemlerle seçim çalışması yapmayalım. Sektörü ve DTO’yu itibarsızlaştırmayalım. Pozitif söylemlerle kırmadan üzmeden hakaret etmeden, sataşmadan, demokratik bize yakışan bir seçim yapalım. Rekabet güzeldir, gelişim getirir." şeklinde konuştu.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 16.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDUR Denizcilik
 AB Denizcilik
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 MED MARİNE Kılavu..
 YAREN Denizcilik
 EMRE Denizcilik
 GİRİT Denizcilik ..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 LAGON Shipping De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim