Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
KOÜ Denizcilik Fakültesi'nde çifte açılış
Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde yenilenen Simülatör Eğitim Merkezi ve yeni yapılan sosyal tesisin açı.

Açılış törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Vekili Öğr. Gör. Av. Vedat Doğusel, Dekanlar, MYO müdürleri, Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut, akademisyenler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptı. Kocaeli Üniversitesi'nin 1999 depreminin ardından küllerinden doğduğunu belirten Hülagü, “Üniversitemiz giderek büyüyen ve kabına sığmayan bir üniversite oldu. Göreve geldiğimizde fakülte sayımız 13'tü. Şuan 18 fakültemiz, 21 MYO'muz var. Bu süreçte üniversite-kent-sanayi işbirliğini sağlama adına önemli adımlar attık dedi.



DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TAŞINMAYACAK

Denizcilik Fakültesi'nin Karamürsel Yerleşkesi'nde kalacağını kaydeden Hülagü, “Fakültemiz taşınmayacak. Burada öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları açısında çalışmalar yapıyoruz. Kitabi bilgi kadar uygulamalı bilginin de eğitim açısında önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda Hereke MYO'da geçtiğimiz günlerde 500 bin TL’ye yakın bütçeyle yenilenen laboratuvarları açtık. Bugün burada açacağımız Denizcilik Eğitim Simülatörü Merkezi'nin de Fakültemizin eğitimine önemli katkı sunacağına inanıyorum. Bu tür çalışmaların sonunda milli üretimlerimiz artacaktır. Bu merkez de bu yönüyle ayrı bir öneme sahip. Merkezle birlikte yeni açılan sosyal tesisimizde emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

KOÜ, KARAMÜRSEL'İN GÖZBEBEĞİ

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, üniversitelerin sosyal ve fen bilim dallarıyla topluma öncülük etmesi, yerel yönetimlerin de üniversitelerin ihtiyaçlarını gidermesi gerektiğini belirtirken Denizcilik Fakültesi’nin daha da gelişmesi için yoğun bir şekilde çabaladıklarını kaydetti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise “Kocaeli Üniversitesi bizim gözbebeğimiz. Üniversitemize destek vermemizin tek amacı Karamürsel'de bilgili ve kültürlü gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Osmanlı'nın ilk tersanesinin Karamürsel'de kurulmuş olmasının bilinci ve sorumluluğunda hareket ediyoruz. Afrin'de de askerlerimiz bizim için gözünü kırpmadan mücadele ediyor. Siz de ülkenin ve milletin geleceği için mücadele etmelisiniz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE ÇOK İYİ KAPTANLIK YAPTI

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Gündoğdu, kaptanlığın çok önemli bir meslek olduğunu söyleyerek, “15 Temmuz sürecinde kaptanlığın ne kadar önemli bir meslek olduğunu gördüm. Rektörümüz o günlerde çok iyi bir kaptanlık yaparak, üniversitemizi çok iyi yönetti. Denizciliğin en çok yeşereceği şehirlerden biriyiz. Denizciliği Rektörümüz ve yerel yönetimlerimiz ile daha ileriye götüreceğiz.” sözlerini kullanırken, Deniz Ticaret Odası Vekili Vedat Doğusel ise, “Oda üniversitemizle buradaki öğrencileri eğitim konusunda entegre etmek istiyoruz. Kocaeli'de yüzme, yelken ve yat konularını hareketlendirdiğimizde komple bir denizci kent olacağız.” dedi.



AÇILIŞ KURD AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından protokol tarafından önce Simülatör Eğitim Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Hülagü ve beraberindeki heyet merkezde incelemelerde bulunurken cihazlarla ilgili bilgi aldı. Protokol üyeleri daha sonra ise yeni açılan sosyal tesisleri gezdi. Deniz Ticaret Odası tarafından 2010 yılında yaptırılan Simülatör Eğitim Merkezi 2017 yılı Aralık ayında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafında 112 bin TL bütçe ile yenilendi. Uluslararası kabul görmüş tasnif kuruluşları tarafından düzenlenmiş uygunluk belgesine sahip, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümleri için yat kaptanlığı ehliyeti ve yönetim düzeyinde uzak yol vardiya zabiti yeterliliği ehliyeti eğitimlerinin verildiği Simülatör Eğitim Merkezi’nde, SEM üzerinden denizcilik kursları verilecek olup öğrencilerin daha kaliteli ve uygulamalı eğitim alabilmesini sağlanacak. Simülatör Eğitim Merkezi’nin içerisinde “Köprü üstü Simülatörü”, “GMDSS Simülatörü”, “Gemi Makineleri Simülatörü”, “Sıvı Yük Elleçleme Laboratuarı ve ECDIS (Dijital seyir haritası) ekipmanları bulunuyor.




Kaynak: Özgürkocaeli
Eklenme tarihi: 23.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEOPLİS Otel
 DMY Denizcilik A...
 AKAYLAR Denizcili..
 LİDER Gemi işletm..
 KURŞUN Denizcilik..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 GN GROUP
 MARMARA Denizcili..
 NES TEKNOLOJİ
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim