Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dev gemi karadan yürütüldü
Bursa'da 2015 yılında İznik Gölü'ne Gemlik Körfezi'nden karadan taşınarak getirilen Akşemsettin Gemisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin satış kararı sonrasında gölden çıkarılarak karayolu ile tekrar Gemlik Körfezi'ne getirildi.



Gemlik Körfezi'nden 2015 yılında karadan İznik Gölü'ne getirilen ve Türkiye'nin karadan yürütülen en hacimli gemisi olan Akşemseddin Gemisi, İznik Gölü'nde Orhangazi-İznik arasındaki seferlerin ilgi görmemesi üzerine satıldı. Akşemseddin, bu defa da İznik Gölü'nden alınarak Gemlik Körfezi'ne karadan getirildi. Olağanüstü önlemlerin alındığı nakil 10 saat sürdü.

Turizm şirketi tarafından satın alınan Akşemseddin, İznik Gölü'nün Orhangazi ilçesine bağlı Gölyaka Mahallesi sahilinde karaya çıkarıldı. 81 kişilik kapalı, 74 kişilik açık bölüm olmak üzere toplam 155 yolcu kapasiteli, 7,5 metre genişlik, 50 ton ağırlık ve 30 metre uzunluğa sahip olan Akşemseddin gemisinin İznik Gölü'nden Gemlik körfezine nakli gece saat 03.00'te başladı. Gölyaka'dan hareket eden Akşemseddin'in nakli sırasında Orhangazi-İznik güney yolu ve Bursa-İstanbul karayolunun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı.

Goldhofer SPMT adı verilen hidrolik modüler dorseye yüklenen geminin taşınması sırasında Büyükşehir Belediyesi, polis, asker, UEDAŞ ve taşıma firmasından yaklaşık 50 personel görev aldı. Bazı bölgelerde elektrik kabloları kesildi, bazı trafik levhaları da söküldü.

Akşemseddin'in Bursa İstanbul karayoluna çıkmasından sonra trafik ekipleri, sürücüleri uyardı. Bazı araçlar Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolunu kullanırken, bazıları da geminin geçişini izledi. Karayolunda devasa büyüklükte gemiyi gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birçok kişi Akşemseddin'in naklini cep telefonları ile görüntüledi. Öte yandan, Akşemseddin'in nakli sırasında Orhangazi'de faaliyet gösteren özel bir firma tarafından üretilen lüks yatta aynı yoldan geçti. İki geminin yan yana karayolundan geçişi ilginç görüntüler oluşturdu.

20 kilometrelik lok 10 saatte tamamlandı

Akşemseddin Gemisinin İznik Gölü kıyısından gece başlayan kara yolculuğu 10 saat sürdü. Gemlik'e ulaştıktan sonra ekipler son ölçümleri yaparak gemi denize bırakılacağı bölgeye getirildi. 700 tonluk vinç yardımıyla kaldırılan gemi ardından da denize bırakıldı. Geminin taşınma işini yürüten vinç firması sahiplerinden Muhammet Aydın, Akşemseddin gemisinin yükseklik, uzunluk ve tonaj olarak Türkiye'de karadan taşınan en hacimli gemi olduğunu söyledi.

Gemlik Körfezi'ne indirilen gemi daha sonra satın alan turizm şirketine teslim edilmek üzere Marmaris'e gönderilecek.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 12.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 REYSAŞ Denizcilik
 DALYA-H Shipping
 CHEMTANKERS Shipp..
 HM Denizcilik Tic..
 MARTRANS
 DEDEMAN Holding A..
 ONUR Makina San. ..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim