Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Oğullarının bir mezarı olsun istiyorlar
İstanbul'da Şile açıklarında yaklaşık 4,5 ay önce batan "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinde bulunduğunu düşündükleri oğulları Engin Selçuk'un (26) cesedinin çıkarılması için Eyüp-Zinnet Selçuk çifti yetkililerden yardım bekliyor.

Selçuk çifti, Güneysu ilçesine bağlı Esentepe köyündeki evlerinde oğullarının kullandığı odada hiçbir eşyaya dokunmuyor. Anne Zinnet Selçuk, oğlunun kullandığı diş fırçasını dahi atamazken, son kez giydiği tişörtünü koklayarak evladına hasretini gidermeye çalışıyor.

Sinan Selçuk'un yatağı üzerinde boks eldivenleri, Beşiktaş atkısı ve annesinin evleneceği günü hayal ederek hazırladığı çeyizinin bir kısmı bulunuyor.

Baba Eyüp Selçuk, yaptığı açıklamada, Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü geminin 4,5 ay önce battığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yürütülen arama çalışmalarında oğulları Engin Selçuk'un cesedine ulaşılamadığını belirtti.

Yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Selçuk, aradan geçen 4,5 aylık zamana rağmen acılarının da gözyaşlarının da bir an olsun dinmediğini, oğlunun kıyafetlerine ve fotoğraflarına sarılarak avunmaya çalıştıklarını söyledi.

Selçuk, gemi enkazının çıkarılması için Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının yetkilileri ile görüştüklerini aktararak, oğlunun cenazesinin deniz dibinde kaldığını düşündükçe acılarının her geçen gün katlanarak arttığını kaydetti.

Geminin enkazının çıkarılması için ilerleme olmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini belirten Selçuk, "Benim bir tek oğlum vardı. Cenazesi geminin içinde kaldı. Oğlumun cesedini istiyorum. Rica ediyorum, lütfen bana oğlumun naaşını verin. Bu gemi oradan her türlü çıkar. Bana bu acıyı yaşatmasınlar." dedi.

Oğluna Engin ismini Beşiktaşlı olduğu için amcası İsmail Selçuk'un verdiğini dile getiren baba Eyüp Selçuk, "Mezar yerini amcasının yanında ayırdım. Hiç olmazsa bir mezarı olur. Bir 'Fatiha' okurum oğluma. Acımı, gözyaşımı oğlumun mezarına dökerim." ifadelerini kullandı.

- "Bana şimdi kim anneler günü hediyesi alacak"

Anne Zinnet Selçuk ise müracaatlarından bir sonuç alamadıklarını belirterek, "Tek isteğim oğlumun bir mezarı olsun. Şehit anneleri, bütün anneler, bayram sabahları mezarlarının yanına giderek dua ediyor. Ben nereye gideceğim? Denizin kenarına mı gideceğim? İçim çok yanıyor. İçimde yanardağ var." diye konuştu.

Oğlunun odasına girmekte zorlandığını aktaran Selçuk, "Oğlum eve gelmeden yatıp uyumazdım. Sesini duymadan yatamazdım. Bana 'Anne ben artık büyüdüm. Beni bırak' derdi. 'Ben senin sesini duymadan uyuyamam.' derdim. Şimdi hiçbir şeyden habersiz yaşıyorum. Benim yavrumu oradan çıkarsınlar. Ben kemiklerine de razıyım. Mezarı olsun başka bir şey istemiyorum." dedi.

Oğlunun kendisine en son Anneler Günü hediyesi olarak koltuk takımı aldığını vurgulayan anne Selçuk "Bana şimdi kim Anneler Günü hediyesi alacak, kim sürpriz yapacak? Bir mezar taşı bile yok." diyerek gözyaşı döktü.

"Bilal Bal" isimli demir yüklü gemi 1 Kasım sabahı Şile açıklarında batmış, gemideki kayıp mürettebatın arama faaliyetleri kapsamında Engin Selçuk'un cesedine ulaşılamamıştı.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- ‘Eşimi denizden çıkarın’
- Batan 'Bilal Bal' gemisinden kurtulan personel konuştu
- Batan ''BİLAL BAL'' gemisinden ilk görüntüler
- Derindeki dram !
- Gemi faciasında ihmaller zinciri
- Denizciler yeni bir Şile faciası olmasın diye Ankara yolunda
- Batan geminin kayıp mürettebatından 4'üncü kişinin de cesedine ulaşıldı
- Batan geminin kayıp mürettebatına ulaşılamadı
- Şile'de kayıp mürettebatı arama çalışmalarında 6. gün
- 'Ölen kaptanların cüzdanıyla sefer yapıldı'
- Batan geminin yetki belgesi 6 yıl önce iptal edilmiş
- Şile'de batan gemide kaptan yokmuş !
- Batan geminin kayıp 11 personelinden 2 kişinin cesedine ulaşıldı
- Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi, ilk operasyonunu gerçekleştirdi
- Liman Yetkilisi: 'Bizim geminin batması ile hiç bir ilgimiz yok'
- 'Bilal Bal' gemisi battı: Gemi personeli kayıp





Eklenme tarihi: 14.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 KOCAELİ Denizcili..
 ONUR Deniz Nakliy..
 ORIENT Shipping C..
 MASTER Petrol
 V-GO Yachting
 MELİH Denizcilik
 ER-MAR Denizcilik..
 DENSAN Denizcilik
 DENAŞ Deniz Nakli..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim