Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Denizciliğin de BDDK’sı olmalı'
Denizbank Genel Müdürü Ateş, denizciliğin stratejik bir sektör olduğunu belirterek, “Hatta ben denizcilik, tarım ve turizmin bankacılık gibi BDDK’si olsun isterim” dedi. Ateş, sektörün teminatlandırmada sorun yaşadığını belirtti.




DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, denizciliğin Türkiye için istihdam ve döviz kazandırıcı işlem olarak vazgeçilmez bir sektör olduğunu belirterek, bu alanda ciddi finansmana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ateş, Uluslararası Denizcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen ‘Deniz Ticaretinde Büyüme ve Fırsatlar-Deniz Fırsatlar Yaratır’ başlıklı panelde yaptığı konuşmada, finans gözüyle denizcilik sektöründen bahsetti. Türkiye’nin dünya denizcilik sektöründe birçok alanda yüzde 1-1.5 pay alırken işin hurda tarafında yüzde 3.4’lük paya sahip olduğunu bildirdi. Denizcilik sektörünün kaynak temin etmek için teminatlandırma gibi ciddi sorunları olduğunu dile getiren Ateş,DenizBank’ın bu sektöre yönelik desteklerinden ve verdiği finansmandan bahsetti.

Piyasalar biraz topal

Ateş, denizciliğin stratejik bir sektör olduğunu belirterek, “Hatta ben denizcilik, tarım ve turizmin bankacılık gibi BDDK’sı olsun isterim” diye konuştu. Ateş, Türkiye’de Kredi Garanti Fonu, Türk Eximbank gibi bazı kaynaklar olduğunu ifade ederek, Türkiye’de finans piyasalarının biraz topal olduğunu, hiçbir gelişmiş ülkede sadece bankacılık sisteminin değil sermaye piyasalarının da finansmana ön ayak olduğunu vurguladı.

Gemiye bakan eksper yok

Hakan Ateş, bankacılığın üzerine yüklenildiğinde uzun vadeli yatırımlarda finansman konusunda daha temkinli olunduğunu belirterek, şöyle devam etti: “İkinci konu teminatlandırmada gemi fiyatları o kadar değişken ki burada bir desteğe ihtiyaç var. O da devlettir. Eximbank, mesela gemi alacağım navlun getireceğim, ihracat yapacağım ancak bunu ihracat saymıyor. Tersane alacağım veya yatırım yapacağım, çok zor şartları. Oradan geçiyorsunuz bankaya takılıyorsunuz. Eksperler binayı, iş yerini değerlendiriyor. Gemiyi değerlendiren SPK onaylı ben tanımıyorum. SPK onaylı eksperler gerekiyor.”

Yunanistan’dan geriyiz

Hakan Ateş, denizciliğin tek başına bankalarla büyümesini zor olduğunu kaydederek, “Denizcilik Türkiye için istihdam ve döviz kazandırıcı işlemler olarak vazgeçilmez bir sektördür. Finansmana çok ciddi ihtiyacı vardır. Fakat bu konuda devletin her ne kadar artırmaya çalıştığı teşvikler varsa da bunlar şu an için yetersiz kalıyor. Bizler hemen yanı başımızdaki Yunanistan’dan geri kalıyoruz. Oysa deniz ticaretinde yapılacak çok güzel örnekler vardır” dedi.




Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 20.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACI İBRAHİM HACI..
 SANOVEL İlaç
 LALE Denizcilik
 METE KARDEŞLER De..
 İLKE Denizcilik
 PEARL NAVAL
 INKA Crew Managem..
 MFS Line
 DENİZCİLER Turizm
 AYGAZ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim