Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizci doktor dernek kurdu, Türkiye’yi dünyaya tanıtıyor
Tam bir deniz aşığı olan Zafer Türkmen, aynı zamanda bir tıp doktoru. 2001’de İstanbul Göz Hastanesi’ni kuran Türkmen, 8 yıl önce aldığı yelkenli yatıyla denizlerde yaklaşık 20 bin deniz mili yol katetti. Geçen yıl nisan ayında da Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği’ni (DADD) kuran Türkmen, “DADD yeni bir dernek olmasına rağmen, bünyesinde yılların birikimini, deneyimini barındıran çok sayıda denizci var. Her biri on yıllardır ülkemizdeki amatör denizciliğin gelişmesi için katkıda bulunan pek çok değerli isimlerden oluşan kurucularıyla kısa sürede çok büyük yol aldı” dedi.



Dernek şu sıralarda “Türkiye Projesi” adlı milli projeler geliştiriyor. Türkiye'yi dünyaya tanıtmanın heyecan ve gururunu yaşayan Zafer Türkmen, derneğin faaliyetlerini ve yeni projelerini anlattı. Türkmen, “DADD kurulalı daha bir yıl olmadı. Ama üye sayımız 10 ayda 600'ü buldu. Bizim en büyük avantajımız, diğer yelken ve denizcilik derneklerinden farklı olarak, bir şehrin ya da bölgenin değil, bütün Türkiye'nin derneği olmamız. Türkiye'nin her yerinden üyelerimiz, dostlarımız var. Tabii çalışmalarımızı da ülkenin her yanındaki üyelerimizi düşünerek gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Geçen yaz, yat turizminden hak ettiği payı yeterince alamamış olduğu halde dünyanın en güzel sahillerinden birine sahip Karadeniz bölgemizde bir yat rallisi düzenledik. DADD Ralli Karadeniz adını verdiğimiz bu ilk rallimizde, üyelerimizle birlikte İstanbul'dan yola çıkıp Samsun'a kadar gittik ve geri döndük” diyen Türkmen, DADD Ralli Karadeniz'in bu seneki programının ise bir Türkiye Projesi olduğunu ve Yunanistan'dan başlayıp Gürcistan'a kadar gideceklerini belirtti.

Ralliye ayrıca Yunanistan, Rusya, Almanya, Fransa ve İngiltere’den de denizcilerin katılacağını anlatan Türkmen, “Ülkemizin tanıtımı için çok büyük bir fırsat bu. Hele Karadeniz gibi olağanüstü güzellikteki doğal bir bölgede gerçekleşecek olması, Türkiye'nin tanıtımı ve turizmi için çok değerli. Bu nedenle ‘Türkiye Projesi' diyoruz DADD Ralli Karadeniz 2018 için. 40 civarında limana uğranıyor, gittiğimiz her yerde yerel yönetimler ve halk tarafından büyük ilgi görüyor ve her limanda basına konu oluyor bu etkinlik. Uluslararası platforma da taşınıyor şu sıralar. Böyle olunca da haklı olarak gurur duyuyoruz. Bu etkinlik 20 Haziran 2018'de Yunanistan'ın Volos Liman'ından başlayacak.” açıklamalarını yaptı.

Yılın 4 ayını denizlerde geçiren doktor Zafer Türkmen, eşi Belgin Hanım'la da dünyayı dolaşıyor. Çift bugüne kadar yaklaşık 20 bin deniz mili yol katetti.




Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 26.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNDEM Denizcilik..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 HORİZON LTD.
 KANLAR Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 NOVA Gemi Acentel..
 MIRAGE
 NACİ SELİMOĞLU De..
 CANBAZ Denizcilik
 GRAND OCEAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim