Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Milli savaş gemisine yerli beyin
TF-2000 Milli Hava Savunma Fırkateyni'nin beyni için, fabrika kabul testleri başarıyla tamamlandı. Sistemin Gabya sınıfı bir fırkateynin helikopter pistine montajına başlandı.

DÜNYAYI KISKANDIRACAK PROJE

Milli Hava Savunma Fırkateyni TF-2000’nin beyni durumundaki Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar CAFRAD’ın fabrika kabul testleri başarıyla tamamlanıp, platform testleri için Gabya sınıfı bir fırkateynin helikopter pistine montajına başlandı. Bu testlerin de 2018 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.



4 ADET ÜRETİLECEK

Dünyanın süper güçleri olarak anılan İngiltere ve Fransa’nın bile elinde çok az sayıda bulunan TF-2000, balistik füzelere karşı koruma sağlayan, bölge hava savunma gemileri sınıfında yer alıyor. Bünyesinde birçok yeniliği barındıran ve Türk donanmasının gücüne güç katacak olan savaş gemisinden 4 adet üretilmesi düşünülüyor.

BİRÇOK TEÇHİZATA SAHİP

Savaş gemisi, bünyesinde bulunan birçok silah ve sensör sayesinde çok farklı görevleri icra edebiliyor. TF-2000, 250 kilometre ve üzeri menzildeki hedefe ateşlenebilen milli gemi savar füzesi Atmaca ve torpido savunma füzesi TORK silahlarını üzerinde barındırıyor. Ayrıca deniz-kara unsurlarını 1000-1500 kilometre öteden vurabilen yerli GEZGİN füzesini de bünyesinde taşıyacak olan proje, bunlarla birlikte daha birçok mühimmatla donatılacak.

YENİ SİLAHLARLA DONATILACAK

Ayrıca kesin olmamakla beraber, HİSAR-O hava savunma füzesi, alçak irtifa için ASELSAN üretimi Yönlendirilmiş Enerji Silahı (LAZER) ve Suriye sınırında görev yapan KORKUT hava savunma sisteminin deniz versiyonu KORKUT-D’nin de TF-2000 savaş gemisinde kullanılacağı söyleniyor.

ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP

Savaş gemisinin barındırdığı kabiliyetler uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanıyor: “Seyir halinde görevini icra eden bir TF-2000 savaş gemisi, kendisine doğru yaklaşmakta olan düşman A savaş gemisini 205+ km menzilden Atmaca füzesiyle imha edebilir. Aynı anda düşman B ülkesinden fırlatılan kıtalararası balistik füzeyi havada imha edebilir. Bu sırada kendisine doğru yaklaşmakta olan düşman C ülkesinin denizaltısını etkisiz hale getirebilir ve aynı anda düşman A’nın önemli üslerini GEZGİN seyir füzesiyle 1000-1500 km uzaklıktan imha edebilir. Bunları yaparken onlarca savaş uçağını koordine edip farklı hedeflere yönlendirebilir.”

2020’li yıllarda Türk denizlerinde göreve başlaması öngörülen TF-2000 savaş gemisinden 4 adet üretilecek.




Kaynak: Güneş
Eklenme tarihi: 16.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ


taarruz zamani
buralarda olumsuz yorum yapanlarin %90 ninin fetocu oldugunu biliyorum.ulkemizde 1 milyona yakin fetocu var.ruhunu fetoye bedenini amerikaya satmis bu insanlar.turk dusmani olmus turkerdir.amerika gercekten buyuk devlet bir devletin icinden kendine biat edebilen bir nesil yaratabiliyor.bir agac asilar gibi gencken insanlari asilayip kendine bagliyor.bu insanlarin geri kazanilmasi mumkun degil.taaki nesil zamanla kendini yenileyene kadar.bide amerika icimizde yeni asilar yapmassa...

Yazan: tr19 - 18.04.2018 13:23:13


Basliga gerek kalmamis
Siz resmen hayal gorup insanlarida hayallerinize inandirmaya calisiyosunuz. Kucuk hollywood gibi oldunuz iyice. bu kadar isi yapicak bisey insaa ediceksiniz, yalandan yerli olcak, bide elimizde bol bol biraktiginiz yerli ve milli amirallerimiz mi kumanda edicek :) iyiden iyiye aptal yerine koydunuz insanlari. essek olana semer vuran cok olurmus.
Yazan: resmen hayal - 17.04.2018 20:50:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEDİZ Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 DMY Denizcilik A...
 İSKELE Denizcilik..
 ARSLAN Shipping
 YAMAN Denizcilik
 GEMPORT A.Ş.
 LÜFER Turizm orga..
 AYSA Denizcilik A..
 CAPELLA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim